Waarom zou je als werkgever samenwerken met een uitzendbureau?

Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Of je nu op zoek bent naar een flexibele schil voor drukke periodes of projecten, (tijdelijke) vervanging bij ziekte of uitval, of omdat je een nieuwe vaste medewerker zoekt voor je organisatie. Een uitzendbureau helpt jouw organisatie gemakkelijk verder.

Waarom zou je kiezen voor een uitzendbureau?

1. Geen werving en selectie
Door werving en selectie uit te besteden bespaar je tijd en geld. Uitzendbureaus kennen de markt en weten waar ze de juiste kandidaten kunnen vinden. Recruiters en consultants weten daarnaast welke vragen ze moeten stellen om de geschikte kandidaten te selecteren.

2. Flexibiliteit
Een uitzendovereenkomst wordt gekenmerkt door het flexibele karakter. Ideaal voor bijvoorbeeld vervanging bij ziekte, piekperiodes of projecten.

3. Minder risico’s
De uitzendorganisatie is formeel werkgever en is ook verantwoordelijk voor de juiste afdrachten, tijdige loonbetaling, ziekteverzuim en diverse administratieve verplichtingen, zoals arbeidsovereenkomsten. Uitzendbureaus met een SNA keurmerk beperken de inleen- en ketenaansprakelijkheid voor jouw organisatie.

4. Begeleiding en ontwikkeling
Een contactpersoon van het uitzendbureau blijft vaak aangesloten met betrekking tot de begeleiding van een uitzendkracht. Ook kunnen zij zorgen voor functiegerichte cursussen of trainingen voor de uitzendkracht.