Discover your future at ASML - Work, Learn, Grow!

Hey daar, technologie-enthousiasteling!

Welkom bij ASML, waar de toekomst wordt gemaakt. Ben jij klaar om jouw passie voor techniek om te zetten in een bloeiende carrière?

Ontdek hier hoe je dat kunt doen met een uniek werk-leertraject die jouw technische hbo opleiding combineert met een betaalde baan in de innovatieve wereld van ASML in Veldhoven!

Ik wil me aanmelden!

ASML Welkom

Jouw belangrijkste voordelen:

 1. Praktijkervaring
  Werk en leer tegelijkertijd bij ASML, de pionier in hightech innovatie.
 2. Geen kosten
  Geen opleidingskosten of studieschuld, want wij betalen jouw opleiding!
 3. Wel salaris
  Verdien terwijl je leert met een aantrekkelijk startsalaris voor zowel je werk- als studieuren.
 4. Toekomstperspectief
  Bouw aan jouw toekomst met een waardevol HBO-diploma én kansen in de technologische industrie.
Engineer ASML
"Hey daar, mede-techie! Een aantal jaar geleden, was ik ook op zoek naar een gave baan in de techniek. Lees verder om te ontdekken hoe ASML mij hielp én helpt om mijn dromen en ambities waar te maken."

Wat leer je bij ASML?

ASML is 's werelds meest toonaangevende leverancier van complexe hightech machines (lithografische systemen) voor de chip- en semiconductor industrie. En daar mag jij aan bij gaan dragen.

Vanaf dag één ga je aan de slag als (junior) Production Engineer. Initieel kijk je mee op verschillende afdelingen om te kijken waar jouw passie ligt en waar jij het beste tot je recht komt. Vervolgens ga jij je daar bezighouden met het optimaliseren van het productieproces. Je analyseert, schrijft werkinstructies en doet verbetervoorstellen voor knelpunten. Kwaliteit en efficiëntie zijn jouw belangrijkste speerpunten!

Wat leer je tijdens je studie?

De hbo deeltijd opleiding duurt in totaal 4 jaar en de exacte inhoud verschilt per opleiding en per opleider. Voor jouw deeltijd hbo kun je zelf kiezen uit bijvoorbeeld Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Mechatronica. Deze keuze hangt vaak samen met de hogeschool waar jij je deeltijd opleiding volgt.

Als Technicum en ASML werken wij momenteel samen met onder meer Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool, HAN Nijmegen en Hogeschool Utrecht. Er is dus altijd wel een opleider in jouw omgeving waar jij je deeltijd opleiding kan volgen. Wil je hier meer over weten? Kijk gerust op de websites van de opleiders, of meld je aan voor een vrijblijvend gesprek met één van onze consultants.

Ontdek jouw Toekomst

Wat zeggen anderen?

 • "Leren en werken is voor mij een enorm goede match. Ik zie waarom ik de theorie leer en kan dit meteen in de praktijk toepassen."
  - Hanna, Combineert Werken & Leren via Technicum bij ASML
 • ""Het leerwerktraject via Technicum is goed geregeld en ik vind het erg gaaf om in een internationale omgeving te werken.""
  - Franka, Volgt een leerwerktraject tot management assistente
 • "Ik ben blij dat ik werken en leren kan combineren. Zo zie ik het gelijk in de praktijk."
  - Orniel, BBL leerling bij Technicum
 • "Wil ik fulltime aan het werk of een opleiding volgen? De combinatie trok mij het meeste."
  - Lotte, BBL leerling bij Technicum
 • ""Geweldig dat Technicum mij aan een leerwerkplek bij ASML heeft geholpen. Werken en daarbij ook de mogelijkheid om een diploma te behalen is voor mij ideaal.""
  - Alexandre, Volgt een leerwerktraject logistiek bij ASML

Iets voor jou?

Een HBO Deeltijd opleiding bij ASML is niet voor iedereen. Technicum selecteert, samen met ASML, de beste kandidaten. Waar letten we op tijdens onze selectie?

☑   Je bent minimaal 18 jaar oud
☑   Je beschikt over een MBO niveau 4 diploma, HAVO of VWO diploma met wiskunde B óf je bent ouder dan 21 en hebt de 21+ toelatingstoets voor hbo met succes afgerond.

Onze ideale kandidaten, voldoen daarnaast ook aan onderstaande profielschets:
☑   Je bent leergierig, toont initiatief en bent gemotiveerd om hier een succes van te maken
☑   Je bent een teamspeler
☑   Je hebt affiniteit met het werken in een technische omgeving
☑   Je bent bereid om in een cleanroom te werken
☑   Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift

FAQ

Hbo deeltijd en hbo duaal gaan beide uit van een combinatie van werken en leren, waar een hbo voltijd uitgaat van enkel studie (aangevuld met stages in bepaalde leerjaren). Het verschil tussen duaal en deeltijd is een stuk lastiger, maar dit verschil zit hem vooral in de manier waarop je werk en studie combineert én hoe je je tijd indeelt. Bij Deeltijd behoud je meer flexibiliteit en deel je zelf je tijd in tussen werk en studie.
Dit verschilt nogal, ook omdat bepaalde opleidingen het mogelijk maken om tussentijds in te stromen, maar de afgelopen 2 jaar hebben we, alleen met de start van het nieuwe schooljaar, per jaar zo'n 50 nieuwe kandidaten kunnen verwelkomen. Lees hier meer over in dit artikel: Technicum laat 55 professionals starten bij ASML.
Kort antwoord: Goed! Iedere deelnemer aan het HBO deeltijd programma kan rekenen op goede praktijkbegeleiding. Uiteraard werk je samen met echte professionals die je willen helpen, maar je krijgt ook een vaste coach bij ASML én een mentor vanuit Technicum. Met z'n allen zorgen wij ervoor dat jij met al je vragen bij ons terecht kan en dat je na 4 jaar dat felbegeerde hbo-diploma in ontvangst kan nemen!

Die mogelijkheden zijn er zeker, want je kent het bedrijf inmiddels en hebt een goede kennis van de machines. Misschien kan niet iedereen direct in dienst komen, maar zelfs dan heb je natuurlijk een mooi diploma op zoek en ontzettend waardevolle praktijkervaring opgedaan. Je kan ook een contract bij Technicum krijgen en vervolgens kunnen wij je detacheren naar een ander technisch bedrijf.
Mogelijkheden genoeg, met deze mooie kickstart van je carrière!

Het mooie van een deeltijd opleiding bij ASML, en dit is anders dan een reguliere deeltijd opleiding, is dat je al direct een salaris ontvangt. Bij een deeltijd opleiding heb je geen recht op studiefinanciering, maar die heb je dus ook niet nodig!

En dit salaris hoef je niet te gebruiken voor je studiekosten, want die heb je niet! ASML betaalt jouw opleiding, waardoor je je salaris echt kan gebruiken voor je levensonderhoud. Geen zin zelf lunch mee te nemen? ASML heeft meerdere kantines met zelfs "wereldkeukens" én een interne AH2go.

 

Je procedure begint natuurlijk op deze website. Via de knop kom je in het aanmeldformulier, welke je eenvoudig in kan vullen en kan versturen. Onze consultants pakken dit vervolgens op en bellen je binnen 48uur voor een eerste kennismaking. We maken graag persoonlijk kennis, dus nodigen we je uit op ons kantoor in Eindhoven.
Ben je enthousiast en zijn wij dat ook? Dan stellen wij je voor bij de teamleider van ASML. Via ons krijg je een uitnodiging om kennis te komen maken bij ASML en daar ga je in gesprek met o.a. een teamleider en de HR Talent Program Manager.

Mag jij starten? Dan schrijf je je in bij een hogeschool naar keuze en ben je klaar om te starten.

Team Technicum ASML

Technicum - ASML Recruitmentteam

Heb je nog aanvullende vragen?

Neem dan contact op met Team Technicum ASML, via 040-2649930 of asml@technicum.nl.