Vacatures in de Installatietechniek

Als monteur in de installatietechniek werk je aan het bouwen en onderhouden van werktuigkundige installaties. Technicum heeft diverse vacatures in de woning- en utiliteitsbouw. Bekijk ons actuele aanbod en meld je vandaag nog aan!

Lees meer

Branches/ Vakgebieden

Als we spreken over Installatietechniek, hebben we het over het algemeen over Werktuigkundige Installaties in woningen, utiliteitspanden en fabriekspanden. Ga je aan het werk in de installatietechniek dan word je ingezet op de aanleg van werktuigkundige installaties en/of onderdelen hiervan. Over wat voor installaties hebben we het dan? Denk bijvoorbeeld aan:
  • Verwarmingsinstallaties;
  • Luchtbehandeling systemen;
  • Water- en gasleidingen;
  • Klimaatbeheersing;
  • Afvalwaterzuiveringsinstallaties;
Als monteur in de installatietechniek werk je zowel binnen als buiten. De locaties kunnen ook zeer divers zijn. Denk maar eens aan innovatieve nieuwbouwprojecten of renovatieprojecten gericht op verduurzaming. Maar wat te denken van buizenpostinstallaties in ziekenhuizen of zeer complexe brandmeldinstallaties in grote fabriekspanden. Je werkt van samen met andere installatiemonteur onder leiding van een voorman of uitvoerder.

Mogelijkheden voor jou

Als monteur in de installatietechniek kun je aan de slag bij grote installatiebedrijven, maar ook bij kleine lokale installateurs. Waar je gaat werken, hangt grotendeels af van jouw voorkeur. Grote installatiebedrijven richten zich over het algemeen ook op grote projecten. Kleinere installateurs nemen zelf kleiner werk aan, of werken in onder aanneming op de grote projecten. Samen met een consultant van Technicum, kun je altijd kijken wat het beste bij jou past! Voorbeelden van functies die vallen onder de sector installatietechniek zijn: hulpmonteur installatietechniek, monteur W, sprinklermonteur, loodgieter of (service)monteur CV installaties. Middels vakgerichte cursussen kun je je ook altijd verder specialiseren in een bepaald onderdeel binnen het vakgebied installatietechniek.
Voor veel van deze functies is VCA een verplicht en Technicum biedt jou de mogelijkheid deze kosteloos te behalen!

Opleidingen

Installatietechniek is een brede technische opleiding, waarin verschillende facetten van dit vakgebied aan de orde komen. Tegenwoordig leer je ook veel over de nieuwe duurzame en innovatieve mogelijkheden die de installatietechniek biedt. Gedurende de opleiding leer je het aanleggen van-, testen van-, onderhouden van- en in bedrijf stellen van werktuigkundige installaties. Je leert hoe je dat alles toe kan passen op diverse ventilatiesystemen, sanitaire,- verwarmings- en waterinstallaties.
De opleiding wordt zowel in een dagopleiding (BOL) aangeboden als in een werken-leren variant (BBL). Afhankelijk van jouw niveau, kun je deze richting kiezen op MBO niv. 2, 3 of 4. Technicum heeft ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen middels een BBL-traject. Je gaat aan de slag bij één of meerdere werkgevers in de installatietechniek en 1 dag in de week ga je naar school voor de nodige theorie. Een ideale manier om salaris te verdienen en een diploma te behalen. Wil je hier meer over weten? Kijk op eens op werken-en-leren via Technicum

Werken in de Installatietechniek bij jouw in de buurt

Niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier alle vacatures in de techniek of neem contact met ons op. We kijken dan samen of we een passende baan voor je kunnen vinden.

Neem contact op