Vacatures in de installatietechniek

Als monteur in de installatietechniek werk je aan het bouwen en onderhouden van werktuigkundige installaties. Technicum heeft diverse vacatures in de woning- en utiliteitsbouw. Bekijk alle actuele vacatures en solliciteer direct!

Werken in de installatietechniek

Bij de installatietechniek draait het voornamelijk om werktuigkundige installaties in woningen, utiliteitspanden en fabriekspanden. Als je aan de slag gaat in de installatietechniek, dan werk je aan de aanleg van werktuigkundige installaties of onderdelen van deze installaties. Over wat voor soort installaties hebben we het dan? Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Verwarmingsinstallaties
  • Luchtbehandelingssystemen
  • Waterleidingen en gasleidingen
  • Klimaatbeheersingssystemen
  • Afvalwaterzuiveringsinstallaties

Werkomgeving

Als monteur in de installatietechniek werk je zowel binnen als buiten. De werklocaties en projecten kunnen zeer divers zijn. Je kunt bijvoorbeeld werken aan innovatieve nieuwbouwprojecten of renovatieprojecten gericht op verduurzaming. Het kan ook zijn dat je buizenpostinstallaties in ziekenhuizen of zeer complexe brandmeldinstallaties in grote fabriekspanden installeert. Dit doe je vaak samen met één of meerdere installatiemonteurs onder leiding van een voorman of uitvoerder.

Mogelijkheden voor jou

Als monteur in de installatietechniek kun je aan de slag bij grote installatiebedrijven, maar ook bij kleine lokale installateurs. Waar je gaat werken hangt grotendeels af van jouw voorkeur. Grote installatiebedrijven richten zich over het algemeen ook op grote projecten. Kleinere installateurs nemen vaak kleinschalige projecten aan of werken als onderaannemer bij grote klussen. 

Samen met een consultant van Technicum, kun je altijd kijken wat voor soort functie, bedrijf of project bij jou pas. Voorbeelden van functies die vallen onder de sector installatietechniek zijn hulpmonteur installatietechniek, monteur W, sprinklermonteur, loodgieter of monteur cv-installaties.

Door het volgen van vakgerichte cursussen kun je je ook altijd verder specialiseren binnen de installatietechniek. Voor veel functies is een VCA verplicht en Technicum biedt jou de mogelijkheid om deze kosteloos te behalen.

Opleidingen

Binnen de installatietechniek heb je verschillende opleidingen, van mbo niveau 2 tot en met 4. Voorbeelden van opleidingen zijn monteur werktuigkundige installaties, eerste monteur woning of utiliteit en monteur of technicus service en onderhoud. In deze opleidingen komen verschillende facetten van het vakgebied aan bod. 

Je leert hoe je werktuigkundige installaties zoals ventilatiesystemen, sanitaire installaties, verwarmingsinstallaties en waterinstallaties aanlegt, test en onderhoudt. Duurzaamheid en innovatie spelen daarbij tegenwoordig vaak een belangrijke rol. 

Opleidingen in de installatietechniek kennen BOL en BBL varianten. Bij een BOL opleiding zit je voornamelijk op school en loop je stage, waarbij je bij een BBL opleiding werken en leren combineert. Je werkt dan vaak vier dagen per week bij een bedrijf en gaat één dag of dagdeel per week naar school.

Via Technicum kun je ook een BBL opleiding volgen en werk je bij een van onze opdrachtgevers. Een ideale manier om salaris te verdienen en tegelijkertijd een diploma te behalen.

Vacatures bij jou in de buurt

Vacatures installatietechniek in Brabant
Vacatures installatietechniek in Groningen
Vacatures installatietechniek Overijssel

Niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier alle vacatures in de techniek of neem contact met ons op. We kijken dan samen of we een passende baan voor je kunnen vinden.

Neem contact op