Jouw gratis basisopleiding in de techniek

Technicum ONE Start: Dé kickstart van jouw technische loopbaan

In de techniek is volop werk en gezien de ontwikkelingen op gebied van duurzaam leven, circulair bouwen en de energietransitie, zal de vraag naar technisch personeel alleen maar verder toenemen. Een mooie kans voor jou dus, maar hoe begin je nou jouw loopbaan in de techniek, zonder diploma of werkervaring?

Met Technicum ONE Start, leren wij jou de basisprincipes van het werk van elektromonteur, installatiemonteur of monteur mechatronica. De perfecte opleiding wanneer je zoekt naar omscholing in de techniek, werken en leren wilt combineren of wanneer je als zij-instromer jouw kansen in de techniek wilt verkennen.
Hoe het Technicum ONE Start opleidingsprogramma er uit ziet en hoe je hier aan deel kan nemen, lees je hier onder.

De voordelen van Technicum ONE Start
> Geen opleidingskosten > Salaris voor je gewerkte uren > Direct meewerken op echte projecten > Behaal aansluitend kosteloos jouw mbo diploma Wil jij lekker met je handen werken? Kies dan ook voor Technicum ONE Start en kickstart jouw loopbaan in de techniek.

In slechts 8 weken omscholen naar de techniek

Door de samenwerking met lokale praktijkopleiders kunnen wij jouw Technicum ONE Start opleidingstraject afstemmen op jouw interesse. Waar kies jij voor? Zie jij jezelf al werken als elektromonteur, installatiemonteur of monteur mechatronica? Klik op de banner voor meer informatie over de mogelijkheden.

Leerling vrouw elektrotechniek

Kies voor de wereld van kabels, draden en stroomvoorziening in de elektrotechniek.

Meer informatie

Vrouwelijke loodgieter bij CV installatie

Kies voor de wereld van buizen, leidingen en installaties in de installatietechniek.

Meer informatie

Mechatronica leerling bij besturingskast

Kies voor de wereld van machines en besturingstechniek in de mechatronica.

Meer informatie

De ultieme combinatie van werken & leren

De vaardigheden die jij nodig hebt om in de techniek te werken, leer je vooral door te doen. Vandaar dat we er bij Technicum ONE Start voor kiezen om je snel mee te laten werken op echte projecten. Het Technicum ONE Start opleidingsprogramma is een samenspel tussen Technicum, een praktijkopleider en een technisch bedrijf in jouw regio. 

Technicum ONE Start duurt in totaal acht weken, waarbij je de eerste week op de opleidinglocatie van de praktijkopleider komt. 
Vanaf de tweede week, ga je aan de slag op projecten van een technisch bedrijf waar jij aan gekoppeld wordt. Onder begeleiding van ervaren technisch specialisten werk je mee, doe je waardevolle ervaring op én verdien je salaris. Want ook dát is een voordeel van werken en leren bij Technicum!

Een TOP-gesprek

Bij Technicum kun jij rekenen op ruimte en begeleiding om jouw ambities waar te maken. Daarom voeren wij TOP-gesprekken, dit zijn persoonlijke gesprekken met jouw eigen coach op een vestiging van Technicum. 'TOP' staat voor Technicum Ontwikkel Plan en jouw ontwikkeling staat in dit gesprek centraal.

Ben jij klaar voor de kickstart van jouw technisch loopbaan?

Planning en opleidingslocaties

Technicum werkt samen met lokale praktijkopleiders om het Technicum ONE Start programma vorm te geven. Op deze manier kunnen wij maandelijks meerdere opleidingsklassen laten starten op wisselende plaatsen verspreid over Nederland. Van Groningen tot Rotterdam en van Alkmaar tot Den Bosch. Bekijk hieronder of er binnenkort ook een Technicum ONE Start opleidingsklas bij jou in de buurt van start gaat.

Vervolg opleiding en baankansen ná Technicum ONE Start

Tijdens Technicum ONE Start werk je, naast kennis, vooral aan je technische vaardigheden. Om deze vaardigheden aantoonbaar te maken, ontvang je van Technicum een certificaat van deelname. Bij sommige trajecten kun je tijdens de opleiding ook nog aanvullende certificaten behalen. Na afloop van het Technicum ONE Start programma kun je ervoor kiezen om te blijven werken als hulpmonteur, en zodoende meer ervaring op te doen.

Maar er is nog een optie! Met het Technicum ONE Start programma op zak, kun je namelijk heel eenvoudig doorstromen naar Technicum ONE Combi. Een tweede opleidingsprogramma, maar deze is direct gekoppeld aan een erkende technische mbo BBL-opleiding. Combi staat voor de combinatie van werken en leren, dus ook hier blijf je werken en verdien je salaris. Na afloop van Technicum ONE Combi heb je een officieel erkend mbo diploma op zak en dat opent natuurlijk nog veel meer deuren voor jou in de techniek!

Meer over Technicum ONE Combi

5 meest gestelde vragen over Technicum ONE Start

Niets. Als werkgever investeert Technicum in jouw toekomst. Wij nemen de opleidingskosten op ons en alleen bij voortijdig stopzetten, op jouw initiatief, zullen wij de kosten in rekening brengen. Daarnaast krijg je van ons passende werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en gereedschap. 

Nee, de opleiding is juist ingericht op het aanleren van vaardigheden; praktijk dus.

Zowel je eerste week bij de praktijkopleider als de weken erop bij het technisch bedrijf, ben je hoofdzakelijk bezig met "leren door te doen". Onder begeleiding van ervaren vakspecialisten leer je alles op de juiste manier.

In één woord: Motivatie.

Je hoeft geen vooropleiding te hebben en ook nog geen technische werkervaring. Natuurlijk is het fijn als je thuis al wat klust, zodat je van jezelf kan zeggen dat je "handig" bent. Maar het belangrijkste is motivatie; je moet "willen". Wil jij graag je loopbaan starten in de techniek? Dan maken wij het mogelijk.

Stel: jij kiest voor installatietechniek, maar na de derde week kom je er achter dat het werk toch tegenvalt. In dat geval zullen we samen kijken of de elektrotechniek of mechatronica beter bij je past en kun je instromen in de eerstvolgende klas in die richting. In de tussentijd proberen wij jou te matchen een aan ander bedrijf, zodat je alvast mee kan draaien.

Nee, dan zouden we monteurs die jaren werkervaring hebben of meerdere jaren aan een opleiding gespendeerd hebben tekort doen. Met Technicum ONE Start leer je de basisvaardigheden om je loopbaan te starten. Vervolgens kun je de spreekwoordelijke "meters" gaan maken om echt het vak te leren. 

Je kan ervaring opdoen en zo doorgroeien óf je kiest voor een technische vervolgopleiding om een officieel mbo diploma te behalen. Hoe dan ook; Technicum ONE Start is de perfecte kickstart.

Meer informatie

Heb je nog vragen over Technicum ONE Start of wil je je aanmelden voor één voor de aankomende opleidingen richting de elektrotechniek, installatietechniek of mechatronica? Laat je gegevens achter via het contactformulier en één van onze collega's neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Geslaagde leerlingen Technicum ONE Start

Contactformulier

Bovenstaande gegevens zullen enkel worden gebruikt om contact op te nemen. In ons privacy statement kun je nalezen hoe we jouw gegevens verwerken.