Lees meer

Techniek in Groningen

Door de centrale ligging van de stad, in het Noorden van het land, bloeide Groningen in de 12e eeuw op tot internationale handelsstad. Groningen bleek ook een voorloper op industrieel gebied, denk bijvoorbeeld aan de eerste strokartonfabrieken, aardappelmeelfabrieken en de eerste aluminiumsmelter van ons land.
Op dit moment is de industrie nog volop aanwezig in de provincie Groningen. In de loop der jaren is hier natuurlijk veel in ontwikkeld en gemoderniseerd. Denk hierbij aan computer gestuurde procestechnieken en geautomatiseerde productieomgevingen.
Naast industriële techniek heeft Groningen ook veel werk in de installatietechniek, (duurzame) energietechniek, werktuigbouwkunde en telecom. Technicum zit al jaren in Groningen en werkt onder meer samen met technische bedrijven zoals:

Bij jou in de buurt:

Technicum is al jaren gevestigd in Groningen. Vanuit ons kantoor in de stad Groningen werken wij nauw samen met technische bedrijven in de gehele provincie. Wil je snel weten welke vacatures Technicum bij jou in de buurt heeft? Bekijk het aanbod in en om een van de volgende plaatsen of gebruik het zoekfilter:

Opleidingen in de techniek

Er is in Groningen een tekort aan technisch personeel. Al jaren werken overheid, scholen en de branche samen om mensen enthousiast te krijgen voor techniek. Technicum is hierbij aangesloten en samen met technische bedrijven verzorgen wij leer-werkbanen (BBL) voor enthousiaste technische talenten. Technicum betaalt de opleiding, je ontvangt direct loon en het bedrijf verzorgt jouw begeleiding.
Een mooi voorbeeld is onze BBL-carrousel. Deze biedt leerlingen in de installatietechniek de kans om in de keukens van verschillende technische bedrijven te kijken. Zo kun je goed kijken welke organisatie aansluit bij jouw interesse. Vervolgens kies jij het bedrijf dat bij jou past om je opleiding bij af te ronden.
Meer weten over de BBL-carroussel of andere BBL-trajecten? Kijk gerust eens op werken-en-leren via Technicum

Niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier alle vacatures in de techniek of neem contact met ons op. We kijken dan samen of we een passende baan voor je kunnen vinden.

Neem contact op