Vacatures in de Elektrotechniek

Elektrotechnische installaties in gebouwen, machines in een fabriek en wat te denken van duurzame technieken, zoals zonnepanelen en windenergie. Op zoek naar een baan in de elektrotechniek? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures en meld je aan!

 

Lees meer

Branches/ Vakgebieden

Elektrotechniek is een technisch vakgebied die zich bezig houdt met elektrische installaties en verbindingen. Je bent werkzaam bij o.a. installatie- of onderhoudsbedrijven, fabrieken of in de duurzame energietechniek.
Als monteur in de elektrotechniek kun je heel breed worden ingezet. De meest voorkomende werkzaamheden bestaan uit:
  • aanleggen en aansluiten van bijv. licht-, data-, alarm- en/of brandmeldinstallaties;
  • uitvoeren van controles en testen volgens NEN-normeringen;
  • lokaliseren en verhelpen van storingen;
  • bekabelen van schakelkasten;
  • onderhoud aan transformatoren, elektromotoren, etc.
Je werkt vaak samen met andere elektromonteurs en onder leiding van een chef-monteur, voorman of uitvoerder.

Mogelijkheden voor jou

Er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden binnen de elektrotechniek. Afhankelijk van jouw vaardigheden, opleiding en interesses, kun je kiezen voor een functie of het type bedrijf dat het beste bij je past. Functies waar je aan kan denken zijn: elektromonteur, installatiemonteur, onderhouds- en storingsmonteur, panelenbouwer, monteur zonnepanelen, monteur windmolens, monteur koelinstallaties en nog veel meer functies in de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie of duurzame energie.
Voor veel van deze functies is VCA een verplicht en Technicum biedt jou de mogelijkheid deze kosteloos te behalen!

Opleidingen

Om in de elektrotechniek aan de slag te gaan kun je een MBO of HBO opleiding volgen. Op het MBO heb je opleiding van niveau 1 t/m 4, waarin je opgeleid wordt tot resp. Assistent monteur, Monteur elektrotechnische installaties, Eerste monteur elektrotechnische installaties en Technicus. Tijdens de opleiding leer je hoe je zelfstandig en veilig technische installaties aanlegt en onderhoudt.
Afhankelijk van je niveau, krijg je ook te maken met andere onderdelen gerelateerd aan de elektrotechniek. Denk bijvoorbeeld aan ICT of Besturingstechniek.
Technicum heeft ervaring in het opleiden van elektromonteurs, middels BBL opleidingen. Iets voor jou? Kijk eens op werken-en-leren via Technicum.

Werken in de elektrotechniek bij jouw in de buurt

Staat jouw perfecte baan hier niet tussen? Neem gerust vrijblijvend contact op met een vestiging bij jou in de buurt en laat ons weten wat je mist. Onze ervaren consultants vinden jouw baan!

Neem contact op