Vacatures in de elektrotechniek

Als monteur in de elektrotechniek werk je aan elektrotechnische installaties in gebouwen, zoals woningen, ziekenhuizen, scholen etc. Of je onderhoud machines in een fabriek. En wat te denken van duurzame technieken, zoals zonnepanelen en windenergie. Verschillende richtingen waaruit jij kan kiezen, als je werkzaam bent in de elektrotechniek. Bekijk alle actuele vacatures in de elektrotechniek en solliciteer direct!

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Wis alle filters
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Thuiswerken mogelijk

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

76 vacatures gevonden

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Staat jouw baan in de elektrotechniek er niet tussen?

Stuur ons een open sollicitatie. Dan kijken we samen naar de technische baan die het beste bij jou past. We doen het samen. Dat is ons werk.

Werken in de elektrotechniek

Elektrotechniek is een technische richting die zich bezig houdt met elektrotechnische installaties en verbindingen. Een breed vakgebied met banen in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Waar je uiteindelijk aan het werk gaat, hangt grotendeels samen met je persoonlijke voorkeur en je opleidingsrichting. De werkzaamheden van een monteur in de elektrotechniek is afhankelijk van waar je werkt, maar je kan bijvoorbeeld denken aan:

 • het aanleggen en aansluiten van bijv. licht-, data-, alarm- en/of brandmeldinstallaties;
 • het uitvoeren van controles en testen volgens NEN-normeringen;
 • het lokaliseren en verhelpen van storingen;
 • het bekabelen van schakelkasten;
 • het onderhouden van transformatoren en elektromotoren

Werkomgeving elektrotechniek

In de elektrotechniek kun je zowel werkzaamheden binnen als buiten moeten uitvoeren. Door de diversiteit aan werklocaties en projecten, hangt dit grotendeels samen met jouw gekozen richting. Werk je als monteur in de technische dienst van een fabriek, dan werk je over het algemeen binnen aan het machinepark, maar werk je aan elektrotechnische installaties bij de nieuwbouw van een woning dan ben je vaak buiten werkzaam. Renovatie projecten vinden over het algemeen weer plaats in een bestaand gebouw, maar wil je aan de slag in de zonnepanelen dan ben je weer buiten werkzaam. Gelukkig ben je zelden alleen, maar werk je vaak samen met andere elektromonteurs of met monteurs uit een ander technisch vakgebied. Je werkt onder leiding van een voorman of uitvoerder en ontvangt van hem de werkinstructies op papier of via een toolbox-meeting.

Mogelijkheden voor jou

Zoals al eerder aangegeven hangt het grotendeels af van jouw eigen voorkeur, waar je uiteindelijk gaat werken. Binnen of buiten, woningbouw of industrie, veel collega's of alleen op pad; allemaal keuzes die je maakt bij het kiezen van jouw ideale baan in de elektrotechniek. Functies waar je aan kan denken, zijn:

 • Elektromonteur Utiliteit
 • Storingsmonteur
 • Servicemonteur

Vind jij het lastig om een functie te kiezen die bij jou past? Laat ons je helpen! De consultants van Technicum weten als geen ander de juiste match te maken in de elektrotechniek. In een persoonlijk gesprek kijken wij naar wat jij belangrijk vindt en vinden zo de richting die bij jouw past of het bedrijf dat bij jou past.

Wil jij je echt gaan specialiseren in de elektrotechniek, dan kun je vakgerichte cursussen volgen om je echt toe te spitsen op één specifieke richting. Ben je aan het werk via Technicum, dan bieden wij jou tal van mogelijkheden om deze kosteloos te behalen!

Nog geen opleiding of ervaring in de elektrotechniek?

Heb je nog helemaal geen ervaring in de elektrotechniek, maar wil je hier wel graag je beroep van maken? Kickstart jouw loopbaan in de elektrotechniek met een Technicum ONE Start opleidingsprogramma. Combineer theorie en praktijk en leer de basis in 8 weken tijd!

Bekijk hier de mogelijkheden

Opleidingen in de elektrotechniek

Voor veel banen in de elektrotechniek, moet je een opleiding in deze richting hebben afgerond. De opleiding elektrotechniek vind je op MBO niveau, maar ook HBO of universitair niveau. Vanzelfsprekend bepaald het opleidingsniveau ook welke baan je direct na je opleiding kunt krijgen. Op MBO gelden bijvoorbeeld:

 • MBO niveau 1: Assistent monteur
 • MBO niveau 2: Monteur
 • MBO niveau 3: Eerste monteur
 • MBO niveau 4: Technicus

Tijdens de opleiding elektrotechniek leer je hoe je zelfstandig en veilig elektrotechnische installaties aanlegt, aansluit en onderhoudt. Afhankelijk van je opleidingsniveau en richting, kun je ook te maken krijgen met anderen aspecten, zoals besturingstechniek of energietechniek.

Een MBO opleiding elektrotechniek wordt in zowel een BOL als een BBL variant gegeven. Bij een BOL opleiding ga je fulltime naar school en loop je stages om het geleerde in praktijk te brengen. Bij BBL opleiding combineer je werken en leren, door 4 dagen per week te werken en 1 dag (of dagdeel) ga je naar school.

Wil jij je diploma elektrotechniek behalen, maar wil je niet fulltime naar school? Technicum snapt wat je bedoelt en kan jou helpen met het Technicum ONE Combi opleidingsprogramma. Een BBL opleiding waarbij je werken en leren kan combineren. Zo verdien je direct salaris en leer je in de praktijk de vaardigheden om je diploma te behalen. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op Technicum ONE Combi.

Elektrotechniek vacatures bij jou in de buurt

Elektrotechniek vacatures in Noord-Holland
Elektrotechniek vacatures in Zuid-Holland
Elektrotechniek vacatures in Friesland

Alternatieven elektrotechniek

Met een achtergrond in de elektrotechniek is het ook heel goed mogelijk om een baan te vinden in een andere branche. Denk bijvoorbeeld aan:

Werken in de Energietechniek
Werken in de Mechatronica