Functies in de techniek

Wil jij graag werken in de techniek? En ben je benieuwd naar de verschillende technische beroepen? Dat komt goed uit! Technicum is gespecialiseerd in het matchen van technisch talent met de juiste vacatures. Met onze 35 jaar ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd. Hierdoor vind je altijd een technische baan die aansluit op jouw kennis en ambities. Bekijk nu de 10 meest voorkomende functies en ontdek welk technisch beroep het beste bij jou past.

Werken in de techniek? Dit zijn de meest gewilde technische functies!

Installatiemonteur

Werken als installatiemonteur? Bekijk hier onze technische vacatures.

Elektromonteur

Werken als elektromonteur? Bekijk hier onze technische vacatures.

Telecom monteur

Werken als telecom monteur? Bekijk hier onze technische vacatures.

Monteur mechatronica

Werken als monteur mechatronica? Bekijk hier onze technische vacatures.

MIG/MAG lasser

Werken als MIG/MAG lasser? Bekijk hier onze technische vacatures.

TIG lasser

Werken als TIG lasser? Bekijk hier onze technische vacatures.

Monteur technische dienst

Werken als monteur technische dienst? Bekijk hier onze technische vacatures.

Constructiebankwerker

Werken als constructiebankwerker? Bekijk hier onze technische vacatures.

Telecom engineer

Werken als telecom engineer? Bekijk hier onze technische vacatures.

Mechanisch monteur

Werken als mechanisch monteur? Bekijk hier onze technische vacatures.

Werk aan techniek waar je trots op bent
> EEN BAAN BIJ EEN TOPBEDRIJF > UITSTEKEND SALARIS > OPLEIDINGEN & CERTIFICATEN > VEILIGE WERKOMGEVING > BESTE GEREEDSCHAP EN PBM

Beroepen in de techniek: welke vaardigheden zijn vereist?

Techniek is een breed vakgebied waarin veel verschillende technische beroepen te vinden zijn. Van loodgieter tot elektromonteur en van assemblagemonteur tot werkvoorbereider; er zijn veel mogelijkheden binnen deze branche. Maar welke vaardigheden heb je eigenlijk nodig om in de techniek te werken? Naast technische kennis zijn er ook andere belangrijke vaardigheden waarover je moet beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een probleemoplossend en analytisch denkvermogen, nauwkeurigheid en een resultaatgerichte instelling. Hiernaast is het belangrijk dat je flexibel bent en goed kunt samenwerkingen. Veel technische projecten worden namelijk in groepsverband uitgevoerd. Verder is het van belang om op altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in het vakgebied. Ook moet je in staat zijn om complexe informatie en problemen op een begrijpelijke manier uit te leggen aan anderen, zoals klanten of collega's die minder technische kennis hebben.

Ontwikkel jezelf in een technisch beroep: groei door middel van opleidingen en trainingen

Als technische profssional is het van belang om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Dit kan door het volgen van opleidingen en trainingen. Hiermee vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar ook je kansen op het vinden van interessante en uitdagende technische functies. Bij Technicum ONE begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf continu te ontwikkelen. Daarom bieden wij door heel Nederland een breed scala aan technische opleidingen en trainingen aan. Of je nu op zoek bent naar vakgerichte cursussen zoals VCA-basisveiligheid, NEN 3140 en lascertificaten, of naar volledige technische MBO-opleidingen op MBO 2, MBO 3 en MBO 4 niveau, bij Technicum ONE zit je goed. Je kunt deze technische opleidingen volgen terwijl je blijft werken. Hierdoor vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar ook je kansen op de arbeidsmarkt.

Ontdek de voordelen van een technische functie

Er is vaak veel vraag naar technisch personeel. Dit betekent dat er goede carrièremogelijkheden voor jou zijn. Technische functies zijn vaak goed betaald. Er zijn veel mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling. Technische functies bieden de mogelijkheid om te werken aan innovatieve projecten en om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelbelovende carrière met volop groei- en ontwikkelingsmogelijkheden? Bekijk dan snel onze technische vacatures en ontdek jouw mogelijkheden in de wereld van technologie en innovatie!