Elektromonteur vacatures

Wil jij werken als elektromonteur of ben je op zoek naar een opleiding tot elektromonteur? Technicum heeft veel vacatures voor uitdagende projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Bekijk alle elektromonteur vacatures en solliciteer eenvoudig online.

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Wis alle filters
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Thuiswerken mogelijk

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

52 vacatures gevonden

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Niet de juiste kennis of ervaring?

Maak kennis met Technicum ONE Start. De ultieme kickstart van jouw loopbaan als elektromonteur. Leer in 8 weken tijd de basis skills en ga direct aan de slag.

Meer over Technicum ONE Start

Wat is een elektromonteur?

Een elektromonteur is een technisch specialist die zich bezig houdt met elektrotechnische installaties en systemen. Een elektromonteur wordt ook wel een monteur elektrotechniek, elektricien of E-monteur genoemd.

Wat doet een elektromonteur?

Als elektromonteur bestaat je werk in grote lijnen uit het installeren, repareren en onderhouden van elektrotechnische installaties en systemen. Concrete werkzaamheden die bij deze functie passen:

  • Het aanleggen van elektriciteit in gebouwen door kabels te trekken en dit netjes af te werken;
  • Het assembleren van bijvoorbeeld elektrische machines en schakelkasten;
  • Het testen en in gebruik stellen van elektrische installaties;
  • Het uitvoeren van preventief onderhoud aan installaties en systemen.

De exacte werkzaamheden hangen af van je niveau en ervaring en kunnen verschillen per bedrijf. Een omschrijving van de werkzaamheden vind je terug in elke vacature.

Waar werkt een elektromonteur?

Een elektromonteur is vaak werkzaam voor een installatiebedrijf. Het is ook mogelijk dat je als elektromonteur onderdeel bent van de technische dienst (TD) van een fabriek. Je werkzaamheden kunnen zowel binnen als buiten, op zeer uiteenlopende locaties plaatsvinden. Met je helm op en werkschoenen aan in de modder, representatief gekleed in een ziekenhuis of met een haarnetje en stofvrije kleding in de food-industrie. Als elektromonteur bij Technicum weet je één ding zeker: geen enkel project is hetzelfde. Elektromonteurs kunnen aan de slag in de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie of telecom. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en wij gaan daarom graag met jou in gesprek om te kijken welk bedrijf het beste bij jou past.

Wat verdient een elektromonteur?

Het loon van een elektromonteur hangt af van het bedrijf waarvoor je werkt. Het is namelijk per organisatie verschillend onder welke CAO je valt en daar hangt je inschaling mee samen. De meeste elektromonteurs werken onder de Metaal & Techniek CAO of de Metalektro CAO. Zelfs deze twee CAO's hebben onderling verschillen in bijvoorbeeld inschaling, overwerktoeslagen en ploegentoeslag. Gemiddeld gezien verdient een elektromonteur tussen de €2100,- en €2600,- bruto per maand. De exacte hoogte van het salaris hangt af van je opleidingsniveau en het aantal jaren relevante werkervaring dat je meeneemt. Een beginnende elektromonteur kan onder dit gemiddelde zitten, waarbij een elektromonteur met ruime ervaring hier wellicht boven zit. Technicum vindt het belangrijk om open te zijn over je verdiensten en wij zullen dan ook in onze vacatures de juiste CAO en inschaling vermelden, zodat je van tevoren precies weet wat je gaat verdienen.