Sollicitatieprocedure bij Technicum

Je hebt een interessante vacature gevonden en via de "solliciteer nu" knop heb je je gegevens doorgestuurd. En nu? Iedere sollicitatie bij Technicum begint in ieder geval met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We proberen dit zo veel mogelijk op één van onze locaties te doen, maar digitaal is er tegenwoordig ook veel mogelijk natuurlijk. Het vervolg op de sollicitatieprocedure kan verschillen. Ga je bijvoorbeeld als installatiemonteur aan de slag op projecten, dan kun je vaak direct starten en is een match-gesprek niet nodig. Wil je als KPN-monteur aan de slag, dan is een online test een verplicht onderdeel van de procedure. In de basis zijn onderstaande 4 stappen de meest gangbare bij een sollicitatie.

Kennismakingsgesprek bij Technicum

STAP 1: KENNISMAKING

Je hebt een vacature gevonden of een open sollicitatie verstuurd en één van onze collega's heeft je aanmelding gezien. Telefonisch zal het eerste contact gelegd gaan worden, met name om je uit te nodigen voor een kennismaking op één van onze vestigingen.

Tijdens dit gesprek zijn we uiteraard benieuwd naar jou als persoon en wat je zoal gedaan hebt. Maar we kijken ook vooral vooruit: waarom solliciteer je? wat wil je graag bereiken en wat verwachten we van elkaar?

Monteur kijkt door een kogellager

STAP 2: MATCH BIJ EEN BEDRIJF OF PROJECT

Na ons kennismakingsgesprek gaan wij voor je aan de slag. Heb je gericht gesolliciteerd dan kijken we natuurlijk als eerste bij deze organisatie of jij in aanmerking komt voor de vacature.

Aan de hand van jouw aangegeven wensen, kijken wij eerst in ons eigen netwerk en nemen contact op met een aantal bedrijven die mogelijk interessant zijn. Hiervoor hebben wij tal van mogelijkheden en tools.

Man schudt de hand bij een gesprek

STAP 3: MATCH GESPREK

Hebben wij een bedrijf gevonden die het beste bij jou aansluit, dan volgt er vaak een "match-gesprek". Dit is de beste manier voor jou, om een indruk te krijgen van het bedrijf waar jij aan de slag zou kunnen. En uiteraard wil jouw toekomstig leidinggevende ook graag even zien wie je bent. Soms wordt dit gesprek ook gecombineerd met een rondleiding en/of kennismaking met je nieuwe collega's.

Heb je tips nodig voor een match-gesprek óf wil je dat één van onze collega's mee gaat? Wij helpen je graag met de juiste voorbereiding.

Man in geel hesje springt gat in de lucht

STAP 4: CONTRACT TEKENEN

Zo snel kan het soms gaan! We spreken nog snel de CAO en arbeidsvoorwaarden door, bestellen werkkleding, gereedschap en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen voor je en stellen de alle documenten op. Denk hierbij aan je arbeidsovereenkomst en de veiligheidsinstructie voor jouw nieuwe functie.

Het ondertekenen van deze documenten kan tegenwoordig digitaal, maar kom je er niet uit, dan ben je uiteraard van harte welkom op onze vestiging en lopen we alles samen door.