Technische vacatures bij NS

Alle NS vacatures

Bekijk het actuele aanbod

Over NS

Het bedrijf, de functies en meer

NS - FAQ

Het antwoord op jouw vragen

NS Recruitment team

Voor vragen en direct contact

Ben jij op zoek naar een uitdagende technische of logistieke functie bij een van de grootste werkgevers van Nederland? Bij Technicum vind je het eerste de nieuwste technische vacatures bij NS, variërend van elektromonteur en mechanisch monteur tot metaalbewerker en logistiek medewerker.

NS is voortdurend op zoek naar technische specialisten en nieuw talent in elektrotechniek, mechatronica, voertuigtechniek en metaalbewerking. Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris, een prettige werksfeer en de unieke kans om aan treinen te werken, biedt NS een dynamische en stimulerende werkomgeving.

Bekijk de actuele technische vacatures bij NS hieronder en solliciteer eenvoudig online om jouw loopbaan op het juiste spoor te zetten!

Wat maakt NS uniek
> Waar kun je nou werken aan treinen? > NS staat in de top 20 beste werkgevers > NS CAo met uitstekende arbeidsvoorwaarden > Gratis reizen met de trein door Nederland

Actuele technische vacatures bij NS

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

2 vacatures gevonden

 • STEK monteur - NS

  Voor deze functie als STEK-monteur bij NS te Groningen is het belangrijk dat je technisch onderlegd bent en ervaring hebt met het sleutelen aan koelelementen of vergelijkbare systemen.Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig.Je werkt volgens de...
  • Locatie: Groningen
  • Salarisindicatie: 3.000 - 3.500
  • Dienstverband: Fulltime (40 uur)
  • Opleiding: MBO 1/2
 • MIGMAG Lasser NS

  Ben jij een ervaren MIG/MAG Lasser en zoek je een uitdagende baan in Haarlem? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou!Bij onze opdrachtgever, De Nederlandse Spoorwegen, bevindt zich de onderhoud locatie in Haarlem.Hier worden regelmatig verou...
  • Locatie: Haarlem
  • Salarisindicatie: 3.000 - 3.200
  • Dienstverband: Fulltime (40 uur)
  • Opleiding: MBO 1/2

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Geen passende vacature?

Maak dan gebruik van een open inschrijving bij NS om jouw interesse kenbaar te maken. Samen kijken we naar de mogelijkheden en stellen je direct op de hoogte bij nieuwe vacatures.

Open inschrijving NS

Veel gestelde vragen over technische vacatures bij NS

Wat voor technische functies bied NS?

Bij NS werken verschillende technische functies, maar je kan ook via Technicum aan de slag in de logistiek of het magazijn van NS. Functies waar je aan kan denken zijn: elektromonteur, monteur technische dienst, mechanisch monteur, cnc-operator, magazijnmedewerker of logistiek medewerker. NS is, naast ervaren specialisten, ook regelmatig op zoek naar enthousiaste leerling monteurs die de treintechniek willen ontdekken. 

Wat zijn de vereisten om in een technische functies bij NS te werken?

Uiteraard verschillen de vereisten per functie, maar in grote lijnen kunnen we wel stellen dat een diploma van een technische opleiding wel vereist is. Voor de metaalbewerking is dit vaak mbo niveau 2 of hoger en voor elektromonteurs en onderhoudsmonteurs is dit minimaal mbo niveau 3. Voor functies in de logistiek of magazijn, dien je een mbo opleiding op niveau 2 afgerond te hebben. Vakgerichte certificaten kunnen tevens tot de vereisten behoren, maar vaak krijg je wel de ruimte om deze, via Technicum, te behalen. Gezien de werkzaamheden bij NS, moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat verdient een monteur bij NS?

Je kan als monteur bij NS goed verdienen. NS heeft een eigen CAO, waardoor je basissalaris vaak al boven het marktgemiddelde ligt en daarnaast wordt er bij NS veel in ploegen gewerkt, wat zorgt voor mooie toeslagen op je loon. Om de hoogte van jouw loon te bepalen wordt natuurlijk ook gekeken naar de technische kennis ervaring die je meebrengt. In onze technische vacatures bij NS zie je welk salaris wij bieden voor jouw functie. Ter indicatie: wanneer we kijken naar de technische functies, dan zitten deze over het algemeen in de schalen 55 t/m 57 van de CAO van NS. Dit resulteert in een bruto maandloon tussen de € 2.500,- (junior) tot € 4.500,- (specialist). En in de logistiek kun je rekenen op € 2300 tot € 3.300,-. Wil je weten wat jij, met jouw achtergrond, kan verdienen? Neem dan contact op met het NS Recruitment team van Technicum.

Waar kan ik werken in een technische functie bij NS?

NS Onderhoud en Service is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de treinstellen van de NS. Verspreid over het land vind je zo'n 35 locaties waar dit onderhoud uitgevoerd wordt. De belangrijkste werkplaatsen waar jij aan het werk kan zijn: Haarlem, Onnen (nabij Groningen) en Berkel-Enschot waar het NS Componentenbedrijf gevestigd is.

Hoe kan ik solliciteren op een technische vacature bij NS?

Solliciteren bij NS is eenvoudig geregeld via Technicum. Bekijk hierboven het overzicht met alle vacatures bij NS, kies jouw vacature uit en op die pagina vind je een kort sollicitatieformulier waarmee je je inschrijft bij Technicum. Eén van onze recruiters neemt vervolgens contact met je op en samen doorloop je de verdere sollicitatieprocedure. Geen passende vacature gevonden? Kies dan voor een Open Inschrijving bij NS en geef daar aan voor welke technisch functie jij in aanmerking wilt komen!

Zet jouw loopbaan op het juiste spoor en kies ook voor NS

Werken bij NS

NS streeft ernaar om Nederland duurzaam bereikbaar te maken voor iedereen. Hun missie “samen maken we Nederland duurzaam bereikbaar. Voor iedereen.” is de drijvende kracht achter alles wat ze doen. Ook wanneer je werkzaam bent op een technische functie bij NS zul je merken dat de kernwaarden Open, Betrouwbaar, en Gaan voor resultaat overal in zit. Ook als monteur neem je verantwoordelijkheid voor de keuzes die je maakt en de acties die je onderneemt.

Bedrijfscultuur en Waarden

Bij NS ben je meer dan alleen een medewerker; je wordt onderdeel van een hecht team waarin respect en veilig werken centraal staan. We hechten veel waarde aan een gezellige werksfeer waarin hard gewerkt wordt om onze treinen zo snel mogelijk en veilig weer op de rails te krijgen. Diversiteit en inclusiviteit staan bij ons hoog in het vaandel. Zo bieden we de mogelijkheid om enkele feestdagen in te ruilen voor dagen die passen bij jouw achtergrond, geloof of overtuiging. Daarnaast zijn er stilteruimtes beschikbaar voor gebed of meditatie.

Voordelen van Werken bij NS

Bij NS krijg je de kans om goed te verdienen. Onze salarissen liggen vaak net boven het marktgemiddelde en door ploegendiensten krijg je aantrekkelijke toeslagen bovenop je loon. Overwerk wordt eveneens extra beloond. Naast een basisloon ontvang je een eindejaarsuitkering van 3% en een uitstekende pensioenregeling. Je hebt recht op 181 verlofuren per jaar, aangevuld met 8,33% vakantiegeld. Ook kun je gratis reizen met het openbaar vervoer en als je in daluren reist, mag je gezin gratis met je mee.

Bij NS zijn er volop ontwikkelingsmogelijkheden. Je kunt diverse trainingen en cursussen volgen om je huidige rol te verbeteren of door te groeien naar een leidinggevende functie. Bij NS Onderhoud & Service, de afdeling waar we ons op deze pagina op richten, krijg je de kans om te werken aan onderhoud, reparatie en innovatie van treinen. Dit betekent dagelijks onderhoud en grote projecten waarbij treinstellen volledig worden gestript, vernieuwd en weer in elkaar gezet.

"Tijdens de rondleiding zag ik de treinen in de werkplaats.
Heel vet om te zien hoe veel techniek er in die machines zit!"

- Nick, net gestart als mechanisch monteur treinen bij NS

Solliciteren bij NS

Voor de technische functies bij de NS, moet je solliciteren via Technicum. Deze samenwerking geeft jou flexibiliteit en stabiliteit. Daarnaast kun je via Technicum je technische kennis verder verrijken via de training- en opleidingsmogelijkheden van Technicum ONE Plus. Hieronder lees je hoe jouw sollicitatie verloopt.

Sollicitatieprocedure NS

Of je nu solliciteert op één van de technische vacatures bij NS of dat je je inschrijft via een "open inschrijving", de selectieprocedure is hetzelfde. Je wordt gebeld door één van onze ervaren recruiters, die samen met jou gaan kijken naar jouw mogelijkheden bij NS. 

Bepaalde functies hebben een opleidingseis of vereisen enkele jaren werkervaring, dus daar moeten we ook naar kijken. Heb je nog niet de juiste ervaring of diploma's, dan denken we graag met je mee om je wel zover te krijgen. Jouw motivatie om bij NS aan de slag te gaan is uiteindelijk de meest bepalende factor.

Na een gesprek met Technicum kan er een gesprek bij NS volgen, vaak gecombineerd met een rondleiding door de werkplaats; jouw toekomstige werkplek. Is iedereen enthousiast? Dan gaan we de administratie op orde maken en jou van pbm's en kleding voorzien, zodat jij ook goed, veilig en verzekerd aan de slag kan.

Contact met Recruitment team NS

Heb je nog brandende vragen over het werken bij NS of de sollicitatieprocedure bij NS? Neem dan gerust contact op met het recruitment team NS.
Telefoon icon
Mail icon
WhatsApp icon
Treinstel in werkplaats Haarlem