Ons verhaal

Wij zijn Technicum

Technicum missie en visie

Technicum wil de belangrijkste en meest innovatieve werkgever van technisch Nederland zijn.

Technicum combineert traditionele wervingskanalen en methoden met uitgekiende, innovatieve methodes van "talent hacking" en online recruitment marketing om de beste technische vakmensen en technische talenten te vinden en te bereiken. Door onze kennis van de technische arbeidsmarkt en doordat wij de tijd nemen om onze opdrachtgevers te leren kennen, kunnen wij voor iedere technisch vakman, of vakvrouw, die baan vinden die aansluit bij hem of haar. 

Wij geloven heel sterk in binding en ontwikkeling van onze technische vakmensen. Elk dienstverband bij Technicum, begint daarom met een "Technicum Ontwikkel Plan", oftewel een TOP-gesprek. Samen kijken we naar de toekomst en stippelen we een loopbaan pad uit om daar te komen. Dit plan ziet er voor iedereen anders uit, want iedereen begint zijn loopbaan bij Technicum vanuit een eigen startpunt. Door jaarlijks een TOP-gesprek te voeren met onze medewerkers en door te blijven sturen op het continu blijven ontwikkelen van technische kennis en kunde, zorgen wij ervoor dat onze vakmensen klaar zijn voor de techniek van morgen. Zo werken wij aan de toekomst van technisch Nederland.

Technicum wil ook actief bijdragen aan het vergroten van de instroom van technisch talent in deze mooie branche. Door op maat gemaakte opleidingsprogramma's voor starters en zij-instromers kunnen deze groepen hun technische loopbaan een kickstart geven. En door de focus op duurzame inzetbaarheid, zorgen we er tevens voor dat technische vakmensen hun gehele loopbaan in de techniek kunnen blijven.

Boy dreams big

Geschiedenis van Technicum

Geschiedenis
 • >
  1986 - Oprichting Technicum
 • >
  1997 - Beursgang USG People
 • >
  2006 - Oprichting Technicum Telecom
 • >
  2013 - Oprichting Technicum Mobiliteit
 • >
  2014 - Fusie Unique Nederland
 • >
  2016 - Overname door Recruit
 • >
  2021 - USG People heet nu RGF Staffing

Meer dan 35 jaar geleden - in 1986 - richtten Jos Korver en Hans Bakkers de eerste Technicum vestiging op in Beverwijk.

Vanaf het begin maakte het bedrijf als technisch dienstverlener een stormachtige groei door. In de beginjaren van deze eeuw werden achtereenvolgens Technicum Telecom, Technicum Bouw, Technicum Civiel en Technicum Mobiliteit als nieuwe loten aan het bedrijf toegevoegd. In 2014 fuseerde Technicum met Unique Nederland tot USG People en in 2016 werd het hele bedrijf ingelijfd door het Japanse Recruit. In 2021 wijzigde het ondertussen wereldwijd opererende bedrijf zijn naam in RGF Staffing. Ondanks die schaalgrootte is Technicum in al die jaren een zelfstandig opererend bedrijf gebleven.

Wat in die meer dan 35 jaar nooit is veranderd is onze passie voor techniek en de mensen die het maken.