BBL elektrotechniek opleidingen

Werken en leren in de elektrotechniek

Combineer jouw technische opleiding met een baan en behaal jouw vakdiploma met Technicum ONE Combi. Je ontvangt salaris en Technicum betaalt jouw opleidingskosten. Tegelijkertijd krijg je theorie bij een opleider en leer je direct alle vaardigheden op je werk. Dat is bbl elektrotechniek bij Technicum.

Omdat jij je opleiding wilt combineren met een baan: Technicum ONE Combi

Werken en Leren met Technicum ONE Combi

Technicum biedt aankomende vakmensen, zoals jij, de mogelijkheid om, volledig verzorgd, een bbl opleiding elektrotechniek te volgen. Wij betalen daarbij je opleidingskosten en jij ontvangt salaris. Wij helpen je met het kiezen van de juiste bbl elektrotechniek opleiding en jij kan direct aan de slag bij één van de erkende leerbedrijven waar wij mee samenwerken. We zorgen er voor dat je er professioneel bij loopt, met onder meer een set werkkleding, goede persoonlijke beschermingsmiddelen, A-merk gereedschap en de juiste veiligheidscertificaten. Tijdens je bbl opleiding blijven wij betrokken en kijken wij goed naar de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. Wij zijn er voor jou! 

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is overal; kijk maar eens om je heen. Je telefoon is opgeladen of je monitor zit aangesloten in een stopcontact. Of wat te denken van je verlichting, je televisie, of de koelkast. Door je woning lopen kabels die het gehele huis voorzien van elektriciteit. Naast de woningbouw, vind je elektrotechniek ook terug in de utiliteitsbouw (kantoren, scholen, ziekenhuizen, winkels etc.) of industrie. Elektrotechniek is het technische vakgebied dat jou leert hoe stroom opgewekt wordt, hoe je stroom vanuit centrales naar gebouwen krijgt en hoe dit vervolgens aangesloten dient te worden in de gebouwen.  Elektrotechniek is een breed vakgebied en biedt daardoor veel uitdagingen en volop kansen om je te (blijven) ontwikkelen.

Wat ga jij leren tijdens je elektrotechniek opleiding?

Jij leert graag door te doen en bent op zoek naar een praktijkgerichte opleiding elektrotechniek, waarbij je werken en leren kunt combineren. De BBL-opleiding elektrotechniek is dan echt iets voor jou!

De BBL-opleiding elektrotechniek biedt jou de mogelijkheid om vier dagen per week aan het werk te gaan bij één van de technische leerbedrijven waar wij mee samenwerken. De andere dag ga je vervolgens naar school. Je leert alles over elektrotechniek, waaronder het aanleggen en onderhouden van elektrotechnische installaties, het plaatsen en monteren van schakelaars en armaturen, het oplossen van storingen en het lezen van technische tekeningen. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan veilig werken en het werken in een team.

Tijdens jouw opleiding werk je direct bij een erkend leerbedrijf, een technisch topbedrijf, waar jij waardevolle praktijkervaring opdoet en gelijk geld kunt verdienen. Met Technicum als jouw werkgever, ben je verzekerd van een baan, tijdens én na het behalen van de opleiding.

Werken & Leren met Technicum ONE Combi
> Wij betalen jouw opleidingskosten > Salaris tijdens je opleiding > Hulp bij het kiezen van de juiste opleiding > Leer skills direct uit de praktijk > Behaal kosteloos aanvullende certificaten
Meld je direct aan

BBL opleidingen elektrotechniek

Er zijn veel verschillende BBL opleidingen in de elektrotechniek en soms verschillen de benamingen per school. Om je een beeld te geven, hebben wij de meest voorkomende elektrotechniek opleidingen, binnen Technicum, op een rijtje gezet. Al deze opleidingen zijn te volgen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij één van de SBB erkende leerbedrijven, waar Technicum mee samenwerkt.

ELEKTROTECHNIEK IN DE WONINGBOUW & UTILITEIT

  • MBO niveau 2 - Monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 4 - Technicus elektrotechnische installaties

ELEKTROTECHNIEK IN DE INDUSTRIE

  • MBO niveau 2 - Monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur elektrotechnische industriële producten en systemen
  • MBO niveau 4 - Technicus elektrotechnische industriële producten en systemen

ELEKTROTECHNIEK IN DE SERVICE EN ONDERHOUD

  • MBO niveau 2 - Monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie
  • MBO niveau 4 - Technicus service & onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Voor de toekomst van technisch Nederland: Technicum ONE.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact op mensen en techniek is groter dan ooit. Er is maar één goed antwoord op al die ontwikkelingen, trends en innovaties; we moeten ze een flinke stap voor zijn. Voor de techniek van morgen hebben wij vandaag al het antwoord: Technicum ONE. De nummer één plek voor technisch specialisten. Alles voor je loopbaan: opleiden, bijscholen en coaching. En altijd op eersteklas niveau.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer over Technicum ONE