BBL elektrotechniek opleidingen

Werken en leren in de elektrotechniek

Combineer jouw technische opleiding met een baan en behaal jouw vakdiploma via Technicum ONE Combi. Je ontvangt salaris en Technicum betaald jouw opleidingskosten. Tegelijkertijd krijg je theorie bij een opleider en leer je direct alle vaardigheden op je werk. Dat is BBL Elektrotechniek bij Technicum.

Kies voor werken en leren met een bbl opleiding via Technicum ONE Combi

Werken en Leren via Technicum

Technicum biedt aankomende vakmensen, zoals jij, de mogelijkheid om, volledig verzorgd, een mbo opleiding elektrotechniek te volgen. Wij betalen daarbij je opleidingskosten en je ontvangt salaris. Wij helpen je met het kiezen van de juiste bbl elektrotechniek opleiding en jij kan direct aan de slag bij één van de erkende leerbedrijven waar wij mee samenwerken. We zorgen er voor dat je er professioneel bij loopt, met onder meer een set werkkleding, goede persoonlijke beschermingsmiddelen, A-merk gereedschap en de juiste veiligheidscertificaten. Tijdens je opleidingstraject blijven wij betrokken en kijken wij goed naar de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. Wij zijn er voor jou! 

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is overal; kijk maar eens om je heen. Je telefoon is opgeladen of je monitor zit aangesloten in een stopcontact. Of wat te denken van je verlichting, je televisie, of de koelkast. Door je woning lopen kabels die het gehele huis voorzien van elektriciteit. Naast de woningbouw, vind je elektrotechniek ook terug in de utiliteitsbouw (kantoren, scholen, ziekenhuizen, winkels etc.) of industrie. Elektrotechniek is het technische vakgebied dat jou leert hoe stroom opgewekt wordt, hoe je stroom vanuit centrales naar gebouwen krijgt en hoe dit vervolgens aangesloten dient te worden in de gebouwen.  Elektrotechniek is een breed vakgebied en biedt daardoor veel uitdagingen en volop kansen om je te (blijven) ontwikkelen.

Wat ga jij leren tijdens je elektrotechniek opleiding?

Met een BBL opleiding elektrotechniek ga je 4 dagen werken en 1 dag per week naar school. Op deze manier leer je op een praktijkgerichte manier hoe je elektrotechnische installaties aan moet leggen, onderhouden, testen en in gebruik moet stellen. De studie leert je onder andere: kabels en leidingen leggen, het plaatsen en monteren van schakelaars en armaturen, kasten- en panelenbouwen, tekening lezen, periodiek onderhoud aan elektrotechnische installaties en het zoeken en verhelpen van storingen. Daarnaast besteedt de opleiding ook aandacht aan veilig werken, werken volgens planning en het werken in een team. Alles komt aan bod om van jou een echte vakman of vakvrouw te maken!

Technicum ONE Start klas
Een opleiding elektrotechniek volg je ook bij een erkende opleider in jouw regio!

BBL opleidingen elektrotechniek

Er zijn veel verschillende BBL opleidingen in de elektrotechniek en soms verschillen de benamingen per school. Om je een beeld te geven, hebben wij de meest voorkomende elektrotechniek opleidingen, binnen Technicum, op een rijtje gezet. Al deze opleidingen zijn te volgen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij één van de SBB erkende leerbedrijven, waar Technicum mee samenwerkt.

ELEKTROTECHNIEK IN DE WONINGBOUW & UTILITEIT

  • MBO niveau 2 - Monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 4 - Technicus elektrotechnische installaties

ELEKTROTECHNIEK IN DE INDUSTRIE

  • MBO niveau 2 - Monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur elektrotechnische industriële producten en systemen
  • MBO niveau 4 - Technicus elektrotechnische industriële producten en systemen

ELEKTROTECHNIEK IN DE SERVICE EN ONDERHOUD

  • MBO niveau 2 - Monteur elektrotechnische installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie
  • MBO niveau 4 - Technicus service & onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Voor de toekomst van technisch Nederland: Technicum ONE.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact op mensen en techniek is groter dan ooit. Er is maar één goed antwoord op al die ontwikkelingen, trends en innovaties; we moeten ze een flinke stap voor zijn. Voor de techniek van morgen hebben wij vandaag al het antwoord: Technicum ONE. De nummer één plek voor technisch specialisten. Alles voor je loopbaan: opleiden, bijscholen en coaching. En altijd op eersteklas niveau.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer over Technicum ONE