BBL installatietechniek opleidingen

Je diploma Installatietechniek behaal je bij Technicum. Met een BBL-opleiding combineer je werken bij een erkend leerbedrijf uit de installatietechniek met een vakopleiding bij een ROC in jouw regio. Jij ontvangt salaris en Technicum betaald je opleiding. Iets voor jou?

 

Werken en Leren via Technicum

Technicum biedt aankomende vakmensen, zoals jij, de mogelijkheid om, volledig verzorgd, een mbo opleiding installatietechniek te volgen. Wij betalen daarbij je opleidingskosten en je ontvangt salaris. Wij helpen je met het kiezen van de juiste bbl installatietechniek opleiding en jij kan direct aan de slag bij één van de erkende leerbedrijven waar wij mee samenwerken. We zorgen er voor dat je er professioneel bij loopt, met onder meer een set werkkleding, goede persoonlijke beschermingsmiddelen, A-merk gereedschap en de juiste veiligheidscertificaten. Tijdens je opleidingstraject blijven wij betrokken en kijken wij goed naar de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. Wij zijn er voor jou! 

Ben jij klaar voor de kickstart van jouw technische loopbaan?

Wat is installatietechniek?

Installatietechniek is een technische sector die de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling heeft meegemaakt en nog altijd volop innoveert. De installatietechniek van vroeger bestond vooral uit dakbedekking en later ook waterleidingen en rioleringen. Tegenwoordig is "installatietechniek" een term geworden en een samenvoeging van werktuigkundige installaties, elektrotechnische installaties, transportinstallaties en warmte- en koude installaties. Wanneer wij het hebben over de installatietechniek opleiding, dan hebben we het over de werktuigkundige installaties, waarbij je kan denken aan installaties voor sanitair, riolering, luchtbehandelingsystemen, gasleidingen, klimaatsystemen en CV-installaties.

Wil je meer weten over het vakgebied Installatietechniek? Kijk voor meer informatie en een actueel vacatureoverzicht op Werken in de Installatietechniek

Wat ga jij leren tijdens de installatietechniek opleiding?

De installatietechniek opleiding is een opleiding boordevol praktijk en techniek. Je leert op een praktijkgerichte wijze hoe je installatieleidingen (water, gas, riolering en ventilatie) moet aanleggen, hoe je installaties moet aansluitenen hoe je cv-installatie en cv-toestellen aan moet sluiten. Ook leer je onderhoud aan installatie uit te voeren en hoe je wijzigingen aan kunt brengen in bestaande installaties. Naast alle technische skills is er ook aandacht voor veilig werken en samenwerken in teams. Via Technicum volg je de opleiding installatietechniek in BBL, wat inhoudt dat je werken gaat combineren met school. Dit kan in een dagvorm (4 dagen werken, 1 dag school) of avondvorm (5 dagen werken en 1 á 2 avonden school). Doordat je veel leert van ervaren vakspecialisten, tijdens je werk, zul jij je snel ontwikkelen tot een zelfstandige installatiemonteur!

Technicum ONE Start klas
Een installatietechniek opleiding volg je ook bij een erkende opleider in jouw regio!

BBL Opleidingen in de installatietechniek

Heb jij interesse in een installatietechniek opleiding? Maak dan een keuze uit de richting die het beste bij jou past en kies het juiste niveau. Onderstaande installatietechniek opleidingen zijn te volgen via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij één van de SBB erkende leerbedrijven, waar Technicum mee samenwerkt.

INSTALLATIETECHNIEK IN DE WONINGBOUW

  • MBO niveau 2 - Monteur werktuigkundige installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur woningbouw
  • MBO niveau 4 - Technicus elektrotechnische installaties

INSTALLATIETECHNIEK IN DE UTILITEIT

  • MBO niveau 2 - Monteur werktuigkundige installaties
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur utiliteit
  • MBO niveau 4 - Technicus elektrotechnische industriële producten en systemen

INSTALLATIETECHNIEK IN DE SERVICE EN ONDERHOUD

  • MBO niveau 2 Monteur werktuigkundige installaties
  • MBO niveau 3 Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie
  • MBO niveau 4 Technicus service & onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Voor de toekomst van technisch Nederland: Technicum ONE.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact op mensen en techniek is groter dan ooit. Er is maar één goed antwoord op al die ontwikkelingen, trends en innovaties; we moeten ze een flinke stap voor zijn. Voor de techniek van morgen hebben wij vandaag al het antwoord: Technicum ONE. De nummer één plek voor technisch specialisten. Alles voor je loopbaan: opleiden, bijscholen en coaching. En altijd op eersteklas niveau.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer over Technicum ONE