BBL mechatronica opleidingen

Wil jij graag breed opgeleid worden in de techniek? Dan is de BBL opleiding Mechatronica wellicht iets voor jou. Mechatronica combineert de vakgebieden elektrotechiek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek en kies je voor Technicum, dan betalen wij je opleiding en vinden een leerbedrijf voor je in jouw regio. Dat is BBL via Technicum.

Werken en leren via Technicum

Bij Technicum krijgen ambitieuze vakmensen, zoals jij, de unieke kans om een volledig verzorgde bbl-opleiding mechatronica te volgen. Wij betalen niet alleen je opleidingskosten, maar je ontvangt ook salaris tijdens je opleiding. Bovendien helpen we je bij het vinden van de juiste bbl mechatronica opleiding en kun je direct aan de slag bij één van onze erkende leerbedrijven. Bij Technicum ben je verzekerd van professionele ondersteuning, zoals werkkleding, hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen, A-merk gereedschap en de benodigde veiligheidscertificaten. Tijdens je bbl-opleiding blijven we nauw betrokken en kijken we goed naar jouw individuele begeleidingsbehoefte. Kortom, bij Technicum sta jij als leerling centraal.

Omdat jij je opleiding wilt combineren met een baan: Technicum ONE Combi

Wat is mechatronica? 

Mechatronica is een samensmelting van mechanische, elektrotechnische en computergestuurde componenten. Het vakgebied mechatronica richt zich vooral op de ontwikkeling, productie en het onderhoud van complexe machines en systemen. Machines vol mechanische componenten, welke worden aangestuurd door elektronische systemen. Denk bijvoorbeeld aan robots, auto’s, maar ook hightech machines in productielijnen.

Je komt mechatronica dan ook in veel verschillende sectoren tegen, zoals de lucht- en ruimtevaart, hightech, voedingsmiddelenindustrie en productie-industrie. Mechatronica is in de loop der jaren een zeer belangrijk onderdeel geworden van moderne technologie en de manier waarop machines ontwikkeld en gebruikt worden. Met een diploma mechatronica op zak, ben jij klaar voor de techniek van vandaag en die van de toekomst.

Wat ga jij leren tijdens de mechatronica opleiding? 

Met de opleiding mechatronica wordt jij voorbereid op een loopbaan met geavanceerde machines en complexe systemen. De opleiding biedt een mooie combinatie van theorie en praktijk om jou de kennis te geven om mechanische, elektronische en softwarecomponenten tot één geheel te brengen. Je krijgt vakken, zoals mechanica, elektronica, besturingstechniek en programmeren. Ook wordt er tijdens je opleiding tijd besteed aan elementen, zoals veilig werken en samenwerken.

Met een diploma mechatronica op zak, ligt er een mooie toekomst in de techniek op je te wachten. Je kunt aan de slag in verschillende sectoren, zoals de lucht- en ruimtevaart, de medische sector, hightech of de productie-industrie. Hier wachten mooie functies op je zoals assemblagemonteur, service- en onderhoudsmonteur of monteur technische dienst.

Ben jij klaar om specialist te worden in de technologie van vandaag en de toekomst? Heb jij een brede interesse in techniek? Dan is Mechatronica dé richting voor jou!

Werken & Leren met Technicum ONE Combi
> WIJ BETALEN JOUW OPLEIDINGSKOSTEN > SALARIS TIJDENS JE OPLEIDING > HULP BIJ HET KIEZEN VAN DE JUISTE OPLEIDING > LEER SKILLS DIRECT UIT DE PRAKTIJK > BEHAAL KOSTELOOS AANVULLENDE CERTIFICATEN
Meld je direct aan

BBL opleidingen in de mechatronica

Mechatronica is een breed vakgebied en na afronding van je opleiding kun je nog steeds alle kanten op. Binnen de mechatronica zijn er dus niet zozeer verschillende richtingen, maar je opleidingsniveau bepaald uiteindelijk wel waar je terecht kunt komen en in welke functie. Via Technicum ONE Combi kun jij de bbl mechatronica volgen op meerdere niveaus en wij zorgen voor een SBB erkend leerbedrijf waar jij aan de slag kan.

  • MBO niveau 2 - Monteur mechatronica
  • MBO niveau 3 - Eerste monteur mechatronica
  • MBO niveau 4 - Technicus mechatronica

Voor de toekomst van technisch Nederland: Technicum ONE.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact op mensen en techniek is groter dan ooit. Er is maar één goed antwoord op al die ontwikkelingen, trends en innovaties; we moeten ze een flinke stap voor zijn. Voor de techniek van morgen hebben wij vandaag al het antwoord: Technicum ONE. De nummer één plek voor technisch specialisten. Alles voor je loopbaan: opleiden, bijscholen en coaching. En altijd op eersteklas niveau.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer over Technicum ONE