BBL metaaltechniek opleidingen

Met een BBL metaaltechniek heb je de perfecte combinatie in handen van een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en het behalen van een MBO opleiding bij een ROC in jouw regio. Iets voor jou? Meld je dan aan voor het eerst volgende instroommoment van jouw opleiding metaaltechniek.

 

BBL Metaaltechniek opleiding via Technicum

Met een BBL Metaaltechniek opleiding, kies je voor een baan in de metaaltechniek, maar kun je ook nog verschillende kanten op. Wat vind jij leuk? Lassen, verspanen, sleutelen of toch iets anders? Kom ik contact met Technicum en ga eens samen met een ervaren consultant het gesprek aan om jouw loopbaanpad uit te stippelen. Technicum kan jou helpen bij het kiezen van de juiste bbl opleiding, maar ook bij het vinden van een leuk leerbedrijf. Kies je voor een BBL metaaltechniek opleiding via Technicum, dan betalen wij je opleidingskosten en krijg je een persoonlijke mentor vanuit Technicum die jou begeleidt tijdens je opleiding. Ook kunnen we, zelfs tijdens je opleiding, kijken naar aanvullende certificaten die je kan behalen zoals bijvoorbeeld een VCA-opleiding. Alles om jou klaar te stomen voor een mooie carrière in de metaaltechniek.

Ben jij klaar voor de kickstart van jouw technische loopbaan?

Wat is metaaltechniek

Metaaltechniek is en ander woord voor metaalbewerking en omvat het technische vakgebied die zich bezig houdt het met bewerken van verschillende metalen. Door de metalen te bewerken kunnen ze verder toegepast worden in constructies of andere assemblages. Metaaltechniek is een verzamelnaam voor verschillende technieken die deze bewerkingen mogelijk maken, waarbij je kan denken aan:

 • Plaatbewerking, zoals het werken met (CNC) kantbanken of zetbanken;
 • Verspanende technieken, zoals boren, zagen, (CNC) draaien en frezen;
 • Lassen en solderen met technieken als MIG/MAG lassen, TIG-lassen en hard/zachtsolderen;
 • Nabewerking, zoals afbramen, slijpen en polijsten

Wat ga jij leren tijdens de metaaltechniek opleiding?

Wat je precies gaat leren, hangt natuurlijk af van je exacte opleidingskeuze. Iedere MBO metaaltechniek opleiding, onafhankelijk van het niveau, geeft je sowieso een bepaalde basis in metaalbewerking. Kies je bijvoorbeeld voor een lasopleiding, dan krijg je ook basiskennis over verschillende metalen, een stukje tekening lezen, voorbewerking en nabewerking. Met een BBL opleiding in de metaaltechniek, weet je één ding zeker: je opleiding draait om praktijk. Je werkt 4 dagen onder toeziend oog van je praktijkbegeleider bij een erkend leerbedrijf je hebt slechts één dag per week les op school. Op school krijg je relevante theorie over jouw vakgebied en krijg je ook de standaard vakken zoals Nederlands en rekenen. Zo werk je toe naar het behalen van jouw MBO diploma en met al die praktijkervaring ben je gelijk klaar voor een mooie loopbaan in de metaaltechniek.

Technicum ONE Start klas
Een metaaltechniek opleiding volg je ook bij een erkende opleider in jouw regio!

BBL opleidingen in de metaaltechniek

Of je nu gaat voor een baan als lasser, constructiebankwerker of CNC draaier/ frezer, met de juiste opleiding kom je heel ver. Via Technicum kun je diverse opleidingen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg, ook wel BBL, volgen. Samen zoeken we de opleiding die het beste bij jou past en zoeken een SBB erkent leerbedrijf waar je de praktijk mag gaan leren. De meest voorkomende BBL metaaltechniek opleidingen hebben we voor je op een rijtje gezet.

METAALTECHNIEK - OPLEIDING PLAAT- EN CONSTRUCTIEWERK

 • MBO niveau 2 - Plaatwerker
 • MBO niveau 2 - Constructiewerker
 • MBO niveau 3 - Allround constructiewerker

METAALTECHNIEK - OPLEIDING LASSEN

 • MBO niveau 2 - Basislasser
 • MBO niveau 3 - Allround lasser

METAALTECHNIEK - OPLEIDING VERSPANING

 • MBO niveau 2 - Verspaner
 • MBO niveau 3 - Allround Verspaner
 • MBO niveau 3 - Instrumentmaker

Voor de toekomst van technisch Nederland: Technicum ONE.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact op mensen en techniek is groter dan ooit. Er is maar één goed antwoord op al die ontwikkelingen, trends en innovaties; we moeten ze een flinke stap voor zijn. Voor de techniek van morgen hebben wij vandaag al het antwoord: Technicum ONE. De nummer één plek voor technisch specialisten. Alles voor je loopbaan: opleiden, bijscholen en coaching. En altijd op eersteklas niveau.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer over Technicum ONE