Technicum Trendpaper

Op deze pagina vind je de meest actuele trendpaper over de technische arbeidsmarkt. Wij bieden een overzicht van de laatste ontwikkelingen en bovenal oplossingen op het gebied van technisch personeel.

De technische arbeidsmarkt is voortdurend in beweging en het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Met onze Technicum Trendpaper streven we ernaar om jou de meest waardevolle inzichten te bieden, zodat je kunt anticiperen op veranderingen en vooruit kunt plannen.  

Onze trendpaper is samengesteld door een team van experts op het gebied van techniek en arbeidsmarkt. Je leest analyses, statistieken en relevante informatie om je te helpen bij het nemen van strategische beslissingen op het gebied van personeelsbeheer. Of je nu een werkgever bent die op zoek is naar de juiste talenten, of een professional die zijn carrière wil ontwikkelen, onze trendpaper biedt waardevolle inzichten die je nodig hebt om succesvol te zijn in de snel evoluerende technische sector.  

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en oplossingen in de technische arbeidsmarkt met onze Technicum Trendpaper. We nodigen je uit om onze paper te verkennen en je kennis te vergroten. Samen werken we aan een succesvolle toekomst in de techniek.  

Laat je inspireren door de toekomst van de technische arbeidsmarkt!

In deze trendpaper lees je over:
 • >
  De oorzaken van het personeelstekort
 • >
  De gevolgen van het personeelstekort
 • >
  Wie zit in het onbenut arbeidsmarktpotentieel
 • >
  Onze samenwerking met UWV
 • >
  Het opleiden van zij-instromers
 • >
  Onze oplossing: Technicum ONE

 

 

 • "De samenwerking tussen UWV en Technicum biedt een hele mooie kans om mensen die nu nog langs de zijlijn staan hun draai in de techniek te laten vinden."
  - Betsie Gerrits, Hoofd werkgeversdienstverlening UWV
 • "Leren gebeurt in de praktijk vaak onbewust."
  - Kim Putters, Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER)
 • "Het antwoord op dit vraagstuk is eigenlijk dat je in andere vijvers moet vissen. Kijken naar welke competenties je nou echt nodig hebt. Niet in de standaard vijvers kijken, maar naar aanpalende disciplines en opleidingen."
  - Han Mesters, Sector banker bij ABN AMRO Sector Advisory