Technicum ONE

De toekomst van technisch Nederland

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Bovendien is de impact van die veranderingen op de maatschappij steeds groter. Voorop lopen en blijven lopen is de enige manier om trends, ontwikkelingen en transformaties in de technische markt bij te houden. Technicum doet dat door technisch specialisten op te leiden die altijd nummer één zijn. Daarmee bieden we een antwoord op de actuele vragen waarvoor de arbeidsmarkt ons stelt.

Kies voor een leerling monteur van Technicum ONE
Heeft u ruimte voor een leerling monteur? Geef uw wensen door en wij zoeken het beste talent voor uw organisatie.

Talenten aanbieden in een krappe markt

Technisch talent is schaars. Dat hoeven we u niet uit te leggen. Maar als er één ding niet zo snel verandert is het de krapte op de arbeidsmarkt. De instroom van jongeren stagneert en vergrijzing zorgt voor een hoge uitstroom van ervaren vakmensen.

De toekomst van techniek

Toch is dat niet het hele verhaal. Een groeiende groep mensen twijfelt. Vraagt zich af of ze wel het juiste carrièrepad heeft gekozen. Voor hen is een technische baan een slimme keuze met veel zekerheid in de toekomst. Want de uitdagingen waar ons land voor staat zijn fors: woningnood, energietransitie, een circulaire economie en de omschakeling naar Industrie 4.0 - met IoT, 5G en waterstof - vragen nog decennia lang om goed geschoold technisch personeel met kennis van zaken.

Technicum ONE Start kandidaat theorie

Een leven lang leren staat bij ons op één

Technicum is weliswaar een landelijke werkgever, maar onze in de regio gewortelde vestigingen zijn voor onze opdrachtgevers en onze technisch specialisten nooit ver weg. Op die manier kunnen we aanspreekpunt blijven van zowel onze vakmensen als onze opdrachtgevers. We begeleiden onze technisch specialisten tijdens hun gehele loopbaan, voeren TOP-gesprekken en bieden ze opleidingen via Technicum ONE Plus, zodat ze zich blijven ontwikkelen en een leven lang blijven leren. Daar heeft u geen omkijken naar.

De opleidingsprogramma's van Technicum ONE

Aantrekkelijke werkgever

Door onze aanpak zijn we in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een buitengewoon aantrekkelijke werkgever in de techniek. Naast starters op de arbeidsmarkt en studenten trekken we ook veel ervaren technische specialisten aan. Vanwege ons uitgebreide en fijnmazige netwerk van innovatieve en vooruitstrevende technisch dienstverleners kunnen we onze vakmensen bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers en projecten laten werken.

Toekomstbestendige personeelsplanning

Met Technicum ONE vergroten we het aanbod van nieuw technisch talent. Onder andere door gebruik te maken van slimme, moderne en succesvolle strategieën om talent te werven. Dat leidt bij onze opdrachtgevers tot een optimale planning, een hogere productie, minder faalkosten en een hogere omzet. Technische maakbedrijven hebben zelden te maken met onderbezetting of zorgen over de aanwas van nieuwe medewerkers. Met de technisch specialisten van Technicum ONE kunnen ze het volledige potentieel van hun organisatie benutten.

Snel inzetbaar

Onze ervaren consultants begrijpen precies wat uw vraag is en welke mensen u nodig heeft. We spreken de taal van onze opdrachtgevers en zorgen dat onze vakmensen snel weten wat er van ze wordt verwacht. In de meeste gevallen hebben ze aan een korte uitleg genoeg en zijn ze snel inzetbaar.