Automonteur vacatures

Als automonteur onderhoud en repareer je motorvoertuigen zoals personenauto’s en bedrijfswagens. Via Technicum kun je aan de slag als automonteur bij verschillende bedrijven. Bekijk hier alle vacatures.

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

1 vacatures gevonden

 • Leerling Allround Timmerman

  Als Leerling Timmerman ga je samen met een hele ervaren timmerman op pad en werk je aan diverse projecten. Je zult vloeren leggen en installeren, kozijnen plaatsen en monteren bij nieuwbouwprojecten, en met de juiste motivatie, zelfs meewerken aan he...
  • Locatie: Leeuwarden
  • Salarisindicatie: 2.450 - 2.850
  • Dienstverband: Fulltime (40 uur)
  • Opleiding: MBO 3/4

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Niet de juiste kennis of ervaring?

Maak kennis met Technicum ONE Start. De ultieme kickstart van jouw loopbaan als automonteur. Leer in 8 weken tijd de basis skills en ga direct aan de slag.

Meer over Technicum ONE Start

Wat is een automonteur?

Een automonteur is een specialist die zich toelegt op het onderhoud, de reparatie en het diagnosticeren van problemen met voertuigen, zoals auto's, vrachtwagens en motorfietsen. Deze vakmensen hebben uitgebreide kennis van de werking van voertuigen, inclusief de motor, transmissie, remmen, ophanging en elektrische systemen.

Wat doet een automonteur?

Enkele van de verantwoordelijkheden van een automonteur omvatten:

 • het vervangen van onderdelen
 • het uitvoeren van periodiek onderhoud
 • het oplossen van storingen
 • het uitvoeren van reparaties na een ongeval

Automonteurs maken gebruik van geavanceerde diagnoseapparatuur en gereedschappen om problemen snel en nauwkeurig te identificeren en op te lossen

Waar werk je als automonteur?

Als automonteur kun je werkzaam zijn bij verschillende soorten bedrijven, zoals autogarages, servicecentra, carrosseriebedrijven en gespecialiseerde autowerkplaatsen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om als automonteur te werken bij bedrijven die een eigen wagenpark beheren, zoals transportbedrijven of logistieke ondernemingen.

De werkplek van een automonteur kan variëren van kleine lokale garages tot grote autodealerbedrijven met meerdere vestigingen.

Wat verdient een automonteur?

Een automonteur verdient gemiddeld tussen de € 2.000 en € 3.500 bruto per maand, afhankelijk van ervaring, opleidingsniveau en  de werkplek.