KPN monteur vacatures

Ben jij degene in je familie of vriendenkring die ze bellen met problemen op gebied van internet, televisie of telefoon? Vind jij het leuk om andere mensen te helpen en hou je van autorijden? Dan is dit dé perfecte baan voor jou! Word in 8 weken tijd opgeleid tot KPN monteur. Bekijk de actuele vacatures en solliciteer direct.

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

1 vacatures gevonden

 • Glasvezel Monteur

  Als Monteur Glasvezel word je toegewezen aan een vaste partner om gezamenlijk huisaansluitingen te realiseren voor particuliere nieuwbouwklanten van KPN. Deze aansluitingen kunnen reguliere installaties zijn in de aanlegfase of specifieke na-aansluit...
  • Locatie: Papendrecht
  • Salarisindicatie: € 2.542 - € 3.247
  • Dienstverband: Fulltime (40.0 uur)
  • Opleiding: MBO

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Wil jij KPN monteur worden?

Denk jij dat jij het in je hebt om KPN monteur te worden? Een specifieke vooropleiding heb je niet nodig. Wat wel? Bekijk de actiepagina en meld je eenvoudig aan.

Opleiding tot KPN monteur

Wat doet een KPN monteur

Als KPN monteur is echt geen dag hetzelfde. Je bent verantwoordelijk voor het installeren van producten en diensten van KPN bij de klanten thuis en het verhelpen van allerlei storingen. Van tevoren weet je nooit bij wie je over de vloer komt en dat maakt het werk juist zo leuk en divers.
Een gemiddelde werkdag begint als volgt:

 • Je start de dag rustig thuis op en opent de planningtool op je smartphone of tablet om te zien wat je eerste opdracht is;
 • Je stapt in je werkbus en zorgt dat je om 08:00u bij de eerste klant aanwezig bent;
 • Je stelt je netjes voor aan de klant en legt kort uit wat je komt doen. Je opdracht staat in de planningtool omschreven. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een KPN totaalpakket of het verhelpen van een storing;
 • Tijdens je werk, leg je de klant goed uit wat je aan het doen bent en leg je de mogelijkheden uit die KPN ze te bieden heeft;
 • Ben je klaar? Dan laat je je werkplek weer netjes achter en neem je afscheid van een tevreden klant;
 • Administratief rond je de opdracht af in je tablet of smartphone, waar ondertussen ook je volgende klus klaar staat in de planningtool.

De werkdag van een KPN monteur in 3 minuten

“Als KPN monteur neem je geen genoegen met een 7 of een 8 als waardering van een klant. Je streeft altijd naar een 10!”

Michael - KPN Monteur

KPN monteur salaris en voorwaarden

Technicum werkt al jaren samen met KPN en daar pluk jij de vruchten van. Wij weten precies wat jij nodig hebt, om je werk als KPN monteur goed te kunnen doen en zorgen dat dit allemaal op tijd klaar staat. Denk hierbij aan:

 • Een volledig ingerichte werkbus met tankpas
 • Benodigd gereedschap en werkkleding
 • Smartphone en tablet

Maar ook je salaris en arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in een uitstekend pakket, met onder meer:

 • Een (start) salaris van € 14,20 per uur;
 • Mogelijkheid om per dag € 4,30 aan koffiegeld te declareren;
 • Bij overwerk, kun je tot € 16,- aan maaltijden vergoed krijgen;
 • Een tijdelijk contract bij aanvang met de intentie voor een vast contract;
 • Jaarlijks opleidingsbudget van € 1500,-
 • Aantrekkelijke kortingen op bijvoorbeeld sportkosten;
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve zorgverzekering bij Menzis of De Amersfoortse.

Ben jij geschikt als KPN monteur

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de functieomschrijving, de opleiding en de arbeidsvoorwaarden? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren op één van de openstaande vacatures. Maar dan wil je natuurlijk wel weten of jij überhaupt in aanmerking komt voor deze baan. Voor de meeste KPN vacatures geldt dat wij op zoek zijn naar kandidaten die voldoen aan onderstaand profiel:

 • Je bent sociaal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je houdt ervan om mensen te helpen, waarbij klanttevredenheid bovenaan staat;
 • Je bent technisch òf hebt affiniteit met techniek (telecom in het bijzonder);
 • Je beschikt over minimaal MBO 3 werk- en denkniveau (met of zonder diploma);
 • Je hebt een rijbewijs B;
 • Je bent flexibel qua werktijden;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je loopt altijd met een glimlach op je gezicht!
Oke, die laatste hoort er niet echt bij, maar het is wel belangrijk voor de eerste indruk die je bij je klanten maakt.

 

Hoe wordt je KPN monteur

KPN gooit je niet zomaar in het diepe. Voordat je, zelfstandig, aan de slag kan als KPN monteur, krijg je eerst een uitgebreide opleiding bij KPN. Maandelijks starten er klassen van acht tot tien personen met de opleiding. Tijdens deze opleiding krijg je veel theorie, maar je ziet ook hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Onder begeleiding van een ervaren KPN monteur leer je alles over bijvoorbeeld:

 • De installatie pakketten van KPN
 • Hoofdverdeler en kabelverdelers
 • Glasvezel
 • Het voeren van klantgesprekken (hoe ga je bijvoorbeeld om met boze klanten)
 • Veiligheid en veilig werken (inclusief VCA certificaat)
De opleiding tot KPN monteur duurt in totaal 8 weken en KPN betaalt zelf jouw opleidingskosten.
Het allermooiste: Je ontvangt ook salaris tijdens je opleiding!

Veel gestelde vragen:

Wij zorgen uiteraard voor een passend pakket arbeidsvoorwaarden, afgestemd op jouw kennis en ervaring. Globaal gezien zal je salaris tussen de € 2.500 en € 3.500 liggen. Ben jij meer waard? Overtuig ons dan gerust in het gesprek.

Naast je maandinkomen, kun je rekenen op een goede reiskostenvergoeding en het gebruik van een leaseauto is bespreekbaar. Conform CAO, heb je recht op toeslagen voor overwerk, onregelmatig werk, etc. We lichten dit graag persoonlijk toe.

Jazeker, naast het vaste team van ervaren zelfstandige monteurs, hebben wij ook ruimte voor mensen met minder ervaring. Heb je helemaal nog geen ervaring, dan vertellen wij je graag meer over de opleidingsmogelijkheden via Technicum ONE Start.
Een team staat voor een betrokken groep mensen met een gezamenlijke passie en een gezamenlijk doel. Dit is waar wij in geloven. Daarom werken wij mee aan mooie technische projecten. Daarom komen wij persoonlijk langs op jouw projecten en zijn we oprecht geïnteresseerd in jou. Daarom blijven we met jou in gesprek over jouw werk en jouw ontwikkeling. En lukt het even niet? Ook dan staan we er voor elkaar, want ook dat is wat een team doet!
Nee, in principe is dit een vacature voor langere tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Bij NS in Haarlem word weliswaar in projecten gewerkt en het kan wel zijn dat jij op een tijdelijk project aan de slag gaat. Maar het is wel de intentie dat je blijft en je werk vervolgt op een nieuw project. Daarnaast gaan er aankomende jaren meerdere collega's met (welverdiend) pensioen, wat extra kansen biedt voor nieuwe monteurs. Wil jij zelf liever tijdelijk werken en niet vast bij NS blijven? Dat is altijd bespreekbaar.
Kort antwoord: Veel! En daarvoor hoef je niet eens rechtstreeks in dienst te zijn, want ook in dienst van Technicum kan dit al. Heb jij een MBO 2 diploma en wil je je niveau 3 halen? Heb je belang bij een cursus tekening lezen of wil je je NEN 3140 certificering halen? Via de opleidingsmogelijkheden van Technicum ONE kun jij vakgerichte cursussen of een complete mbo opleiding volgen in een werk-leertraject. Geen kosten, wel salaris.

De eerste dienst (ochtendshift) is van 07:00u tot 15:30u. De tweede ploeg start in 15:30 en werkt door tot 23:30. Iedere week wordt er gewisseld, dus de ene week werk je overdag en de andere week in de avond.

Uiteraard je vooropleiding, want we verwachten wel minimaal een MBO 2 diploma in een technische (of IT) richting, maar het allerbelangrijkste is jouw motivatie en drive. Als jij graag wil, en je kan dat onderbouwen in een gesprek, maakt het niet uit wat je hiervoor gedaan hebt. Of je nu uit de bouw komt, de infratechniek, Defensie, IT of een andere branche, motivatie en drive; daar gaat het vooral om.
Je kan in principe op ieder niveau instromen. Ben je net klaar met je opleiding? Dan is het logisch dat je nog geen ervaring hebt en zal je instromen als "beginnend" elektromonteur. Met ervaring, zou je in kunnen stromen op een meer zelfstandige functie, maar dan wordt er ook meer van je verwacht. Er is dus niet één ideaal plaatje.
Wanneer je via Technicum bij Fokker gaat werken, krijg je jouw persoonlijke TOP-coach. Deze collega van Technicum gaat met jou kijken naar jouw ontwikkeling. Waar sta jij nu en waar wil je naar toe? Samen kunnen we een plan uitstippelen om daar te komen en via Technicum ONE kun jij vakgerichte trainingen of volledige opleidingen volgen. Zonder kosten!
Technicum is formeel gezien je werkgever, en wij werken met "Equal Pay", wat inhoudt dat wij kijken naar de voorwaarden bij Fokker en jou hetzelfde bieden. Zo heb je bijvoorbeeld recht op evenveel vakantiedagen, 13 ADV-dagen (uitgekeerd in een vergoeding per uur), extra toeslag op je pensioen en een reiskostenregeling van € 0,21 per kilometer.
Het aantal jaar werkervaring heeft vooral te maken met jouw zelfstandigheid in het uitoefenen van deze functie. Kom je net van school? Dan heb je wellicht nog niet veel werkervaring opgedaan, maar dat betekend niet dat je geen kans maakt. Twijfel je of je genoeg ervaring hebt? Meld je gerust aan en samen kijken we dan naar jouw situatie en mogelijkheden.

Fokker schaalt je in volgens de CAO Metalektro. Afhankelijk van jouw opleidingsniveau en/of relevante werkervaring zal je uitkomen op een salaris in de range € 2923,- tot € 3524,-. Dit ligt op óf net boven het gemiddelde salaris wat wordt geboden voor ervaren CNC-operators.

Anthony Fokker richtte in 1919 de "Nederlandsche vliegtuigenfabriek" op. Vanaf 1958 werd de naam gewijzigd naar Fokker en dit is de naam die wij hedendaags nog steeds kennen. In 2015 werd Fokker, toen in handen van Stork (Candover Partners), verkocht aan GKN Aerospace. Officieel heet Fokker vandaag de dag dus GKN Aerospace, maar de naam Fokker is altijd blijven hangen.
Bij GKN Fokker in Papendrecht wordt gewerkt met 3- en 5-assige freesbanken van Heidenhain en Siemens.

Dat is een combinatie van: Je motivatie en klantvriendelijkheid.

Jij komt bij mensen aan de deur. Jij bent het gezicht van KPN. Daarom zijn je communicatieve vaardigheden en je servicegerichtheid zo ontzettend belangrijk. Dit zijn eigenschappen die je moet bezitten.

Heb je affiniteit met de branche dan leren wij je de technische onderdelen wel. Met de juiste motivatie vlieg je hier doorheen en maak je je de stof snel eigen.

Jazeker. Elke monteur ontvangt wel eerst dezelfde opleiding, maar middels aanvullende trainingen en cursussen kun je je verder specialiseren. Als specialist wordt je ingezet op complexere vraagstukken en/of storingen. Ambieer je een leidinggevende functie, dan zijn er bijvoorbeeld ook mogelijkheden richting teamleider, docent of coach. 

De monteurs van KPN werken van ma. t/m vr. tussen 08:00 en 20:00 en op zaterdag van 08:00 tot 18:00.

Je werkt hoofdzakelijk in een dagdienst van 08:00 tot 17:00. Daarnaast wordt je 1x per 2 weken ingeroosterd op de zaterdag en draai je 1x per week een avonddienst (van 12:00-20:00).

Je rooster ontvang je per 4 weken, zodat je tijdig weer wanneer je diensten zijn.

Nee. Wij betalen de opleiding bij KPN voor je en daarnaast ontvang je direct salaris en eventuele reiskosten tijdens de opleiding. Werkkleding, werkauto en gereedschappen worden ook allemaal voor je geregeld.
 

Wil je meer weten?

Technicum KAU Telecom

Noordeinde 31
7941 AS Meppel
0528-280400
telecom@technicum.nl