Monteur technische dienst vacatures

Veel verschillende bedrijven in Nederland hebben een monteur technische dienst vacature. Je kunt daarom door heel Nederland bij diverse bedrijven vacatures voor deze functie vinden. Je kunt denken aan bedrijven zoals kantoren, hotels, maar ook de Nederlandse spoorwegen. Je kunt kiezen uit monteur technische dienst vacatures bij zowel kleinere als grote internationale bedrijven. Daarnaast zijn er vaak verschillende doorgroeimogelijkheden. Om deze kans te vergroten zou je ook kunnen kijken naar opleidingen voor monteur technische dienst. Bekijk in onderstaand overzicht alle vacatures en solliciteer direct.

 

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Wis alle filters
Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Thuiswerken mogelijk

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

26 vacatures gevonden

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Niet de juiste kennis of ervaring?

Maak kennis met Technicum ONE Start. De ultieme kickstart van jouw loopbaan als monteur technische dienst. Leer in 8 weken tijd de basis skills en ga direct aan de slag.

Meer over Technicum ONE Start

Wat is een monteur technische dienst

Een functie als monteur technische dienst is een veelzijdige baan in de techniek. Je werkt in een industriële productieomgeving en je zorgt ervoor dat de machines en productielijnen optimaal functioneren. In sommige gevallen ben je ook een manusje-van-alles. Het is dus belangrijk om een brede kennis te hebben van de technische werkzaamheden. Jij kent de machines en de installaties door en door en voor jou geen vraag te gek. Als je op zoek bent naar een alternatieven voor de functie monteur technische dienst kijk dan ook eens naar vacatures voor Mechatronica monteur, Elektromonteur en Servicemonteur.

 

Werken als monteur technische dienst

Werken als servicemonteur brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. De veelzijdige functie heeft taken zoals:

  •  Je verricht preventief en correctief onderhoud aan machines en installaties
  •  Je lokaliseert, analyseert en verhelpt storingen op mechanisch en elektrotechnisch gebied
  • Je werkt met besturingssystemen, hydrauliek & pneumatiek
  •  Je vervangt onderdelen en componenten
  •  Je houdt rapportages bij met betrekking tot de prestaties van het machinepark
  •  Ombouwen van machines t.b.v. productielijnen
  •  Meedenken over mogelijke verbeteringen van machines

 Je kunt verantwoordelijk zijn voor alle installaties en machines van een bedrijf. Monteur technische dienst wordt ook wel Monteur TD genoemd of ETD voor de elektrotechnische dienst. Het was meer een werktuigbouwkundige functie, maar tegenwoordig zie je in de fabrieken ook veel meer meet- en regeltechniek en automatiseringstechniek terugkomen. 

 

Topwerkgevers voor monteur technische dienst

Als monteur technische dienst werk je bij klanten binnen de industrie aan machineparken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan bij fabrieken of fabrieksterreinen. Maar kan uiteraard ook bij grotere zorginstellingen of zelfs gevangenissen. De branches waar je aan de slag kunt zijn onder andere in de food- of non-foodsector, (maak) industrie, betonindustrie, metaalindustrie, verpakkingsindustrie, afvalverwerking. Veel grote instellingen hebben een monteur td voor de technische installaties. BAM verzorgd tegenwoordig de Monteur Technische Dienst voor een groot aantal gevangenissen in Nederland. Ligt jouw passie meer in de grote productiemachines, dan zijn er diverse grote fabrieken waar jij terecht kan. Of je gaat aan de slag bij een ENGI of SPIE die vaak samenwerken met fabrieken en hun helpt bij het onderhoud.

 

Werken en leren monteur technische dienst

Er zijn diverse opleidingsrichtingen om monteur technische dienst te worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld richtingen zoals mechatronica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde. Opleidingen springen hierop in en zo is bijvoorbeeld mechatronica ontstaan. De opleiding mechatronica is dan ook een populaire opleidingsrichting voor wie Monteur Technische Dienst wilt worden.

Wil je direct aan de slag als monteur technische dienst? Bekijk hierboven/hieronder alle openstaande monteur technische dienst vacatures en reageer eenvoudig online. Zit er op dit moment geen geschikte vacature voor jou tussen? Stuur een open sollicitatie of maak een job alert aan.