Telecom engineer vacatures

Als telecom engineer installeer, onderhoud en beheer je netwerken en -systemen op het gebied van elektrotechniek, CAI, beveiliging en data- en telecommunicatie. Als telecom engineer werk je bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in telecom en infrastructuur, dit zijn meestal aannemers.

Filteren en zoeken

Vind direct jouw vacature

Filter de vacatures

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

0 vacatures gevonden

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Niet de juiste kennis of ervaring?

Maak kennis met Technicum ONE Start. De ultieme kickstart van jouw loopbaan als telecom engineer. Leer in 8 weken tijd de basis skills en ga direct aan de slag.

Meer over Technicum ONE Start

Wat is een Telecom engineer?

Als telecom engineer ben je een specialist op het gebied van telecomtechnologie en -infrastructuur. Je houdt je bezig met het ontwerpen, implementeren, onderhouden en optimaliseren van telecomnetwerken en -systemen.

Wat doet een Telecom engineer?

Enkele werkzaamheden:

  • Het plannen en uitvoeren van installaties van telecomapparatuur en -systemen.
  • Het oplossen van storingen en het uitvoeren van reparaties aan telecomnetwerken.
  • Het configureren en testen van apparatuur en systemen om optimale prestaties te garanderen.
  • Het bieden van technische ondersteuning aan klanten en collega's bij complexe vraagstukken.

Waar werkt een Telecom engineer?

Als telecom engineer werk je vaak voor telecombedrijven, ICT-dienstverleners of grote organisaties met uitgebreide communicatie-infrastructuur. Je kunt zowel binnen als buiten werken, afhankelijk van de aard van de projecten waar je aan werkt. Of je nu hoog boven op een zendmast staat of in een datacenter bezig bent met het configureren van netwerkapparatuur, als telecom engineer is geen dag hetzelfde. 

Wat verdient een Telecom engineer?

Het salaris van een Telecom engineer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaringsniveau, specialisatie, locatie en werkgever. Over het algemeen verdienen Telecom engineers echter een aantrekkelijk salaris dat overeenkomt met hun expertise en verantwoordelijkheden.

Het salaris van een telecom engineer is tussen de € 2.500,- en € 4.500,- bruto per maand, op basis van fulltime dienstverband.