Werken bij GVB

Werken als CNC Operator bij GKN Fokker

Ben jij een ervaren CNC Draaier òf een CNC Frezer en durf jij het aan om te werken aan landingsgestellen voor o.a. de Apache gevechtshelikopter, de Joint Strike Fighter, de F16 of de NH 90 helikopter? Bekijk dan nu wat er van je wordt verwacht en wat je van ons krijgt. 

Wat doet een CNC Operator bij GKN Fokker

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de CNC Draaier en de CNC Frezer bij GKN Fokker. Dat is ook de reden dat je solliciteert op één van beide functies. Vanzelfsprekend verschillen deze functies van elkaar, maar ze hebben ook overeenkomsten.

Waar ga je werken:

De locatie Fokker Landing Gear in Helmond, houdt zich bezig met het vervaardigen van landingsgestellen voor diverse vliegtuigen, helikopters en zelfs drones. Dit zowel voor de burgerluchtvaart als ook voor Defensie. Zo bouw je dus onder andere mee aan de F16's, Apache gevechtshelikoters, de Joint Strike Fighter (JSF) en de Reaper drone. Hoe gaaf is dat?

Zowel de CNC Draaier als de CNC Frezer valt onder de afdeling "Machining" van GKN Fokker Landing Gear in Helmond. Op deze afdeling werken momenteel zo'n 30 collega's, maar door een forse toename in orders, gaan we nu uitbreiden. Deze drukte is een structurele toename, waardoor jij sowieso werk hebt voor een lange tijd en zelfs een vaste aanstelling bij Fokker tot de mogelijkheden behoort!

Wat ga je doen:

De CNC Draaier en de CNC Frezer werken in een 3-ploegen rooster. Inhoudelijk verschillen deze fucties uiteraard, maar in grote lijnen ben je wel verantwoordelijk voor hetzelfde, namelijk het maken van onderdelen voor de landingsgestellen, welke aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Nauwkeurig werken en goed controleren van je werk is van essentieel belang.

De werkzaamheden van de CNC draaier en de CNC frezer zijn grofweg als volgt in te delen:

  • Het opzoeken van de juiste werkinstructies en controleren van bewerkingsvoorschriften;
  • Het verzamelen van de juiste mallen en controleren van het materiaal;
  • Nacontrole op de reeds bewerkte onderdelen, die jij verder moet bewerken en eventuele afwijkingen bespreken met de verantwoordelijke;
  • Controle van meetgereedschappen incl. kalibratie conform werkinstructie;
  • Volgens voorschriften opspannen en instellen van de cnc machines (eventueel bijstellen);
  • Uitvoeren van cnc gestuurde verspaningen (draaien of frezen);
  • Nacontrole van je uitgevoerde werkzaamheden volgens vastgelegde meetprocedures met diverse meetgereedschappen;
  • Goedkeuren en vrijgeven van jouw gemaakte onderdelen voor de volgende stap in de productielijn; 

Waar ga je aan werken bij GKN Fokker in Helmond

Aanmelden voor GKN Fokker

Vul onderstaand formulier in om te solliciteren voor de baan van als CNC operator bij GKN Fokker in Helmond. Onze consultant neemt binnen 1 (werk)dag telefonisch contact met je op om je aanmelding te bespreken.

Op welke functie solliciteer je?
Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.