CNC Operator bij GKN Fokker

gkn-aerospace-logo

Ben jij een ervaren CNC Draaier òf een CNC Frezer en durf jij het aan om te werken aan landingsgestellen voor o.a. de Apache gevechtshelikopter, de Joint Strike Fighter, de F16 of de NH 90 helikopter? Word CNC operator bij GKN Fokker!

Jij krijg van ons:
 • >
  Fulltime baan in 3-ploegenrooster
 • >
  Salaris tussen €3100,- en €3500,- (excl toeslagen)
 • >
  Ploegentoeslag van 26% over alle uren
 • >
  Veel ruimte voor ontwikkeling en groei
 • >
  Een unieke baan waar jij jouw skills kan laten zien!
Wat neem jij mee:
 • >
  Minimaal LBO+ werk en denkniveau
 • >
  Werkvaring als CNC draaier of CNC frezer
 • >
  Ervaring met enkelstuks en kleine series
 • >
  Je kan tekeningen lezen en zelfstandig werken a.d.h.v. werkinstructies en bewerkingsvoorstellen
 • >
  Passie voor (vliegtuig)techniek!

Iets voor jou? Kom in contact!

Bedoelde je ?
Voer een geldig telefoonnummer in. Bijvoorbeeld +31612345678, 0031612345678 of 0612345678.
Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Wat doet een CNC Operator bij GKN Fokker

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de CNC Draaier en de CNC Frezer bij GKN Fokker. Dat is ook de reden dat je solliciteert op één van beide functies. Op dit moment hebben wij ruimte voor uitbreiding op de 3- en 5-assige freesbanken van FokkerAerostructures in Papendrecht, waar Fokker druk bezig is met het inrichten van een compleet nieuwe, state-of-the-art, werkplaats.

Waar werkt de CNC operator?

De locatie Fokker Aerostructures in Papendrecht houdt zich bezig met het vervaardigen van lichtgewicht constructies, modules én landingsgestellen voor diverse vliegtuigen, helikopters en zelfs drones. De functie van CNC Operator, valt onder de afdeling "Machining", waar zo'n 30 collega's klaar staan om jou te verwelkomen. Doordat de werkzaamheden van Fokker Landing Gear (Helmond) ook overgezet worden naar Papendrecht is er sprake van een structurele toename in werk, waardoor jij sowieso werk hebt voor lange tijd, mogelijk zelfs een vast dienstverband.


Wat doet de CNC operator bij Fokker?

De CNC Operator werkt in een 3-ploegen rooster. De werkzaamheden zijn lekker divers, vanwege de kleine series/ enkelstuks die jij in handen krijgt. Uiteraard gelden er ontzettend strenge kwaliteitseisen voor jouw producten, want jij vervaardigd onderdelen voor de "gewone" luchtvaart, maar ook Defensie. Zo werk je de ene dag aan modules voor een luxe privéjet en de dag erop werk je aan een landingsgestel voor de F-35, beter bekend als "Joint Strike Fighter" of "JSF". Hoe gaaf is dat?

De werkzaamheden van de CNC operatorzijn grofweg als volgt in te delen:

 • Het opzoeken van de juiste werkinstructies en controleren van bewerkingsvoorschriften;
 • Het verzamelen van de juiste mallen en controleren van het materiaal;
 • Nacontrole op de reeds bewerkte onderdelen, die jij verder moet bewerken en eventuele afwijkingen bespreken met de verantwoordelijke;
 • Controle van meetgereedschappen incl. kalibratie conform werkinstructie;
 • Volgens voorschriften opspannen en instellen van de cnc freesbanken (eventueel bijstellen);
 • Uitvoeren van cnc gestuurde verspaningen;
 • Nacontrole van je uitgevoerde werkzaamheden volgens vastgelegde meetprocedures met diverse meetgereedschappen;
 • Goedkeuren en vrijgeven van jouw gemaakte onderdelen voor de volgende stap in de productielijn. 

 

Iets voor jou? Kom in contact

Veel gestelde vragen.

Wanneer je via Technicum bij Fokker gaat werken, krijg je jouw persoonlijke TOP-coach. Deze collega van Technicum gaat met jou kijken naar jouw ontwikkeling. Waar sta jij nu en waar wil je naar toe? Samen kunnen we een plan uitstippelen om daar te komen en via Technicum ONE kun jij vakgerichte trainingen of volledige opleidingen volgen. Zonder kosten!
Technicum is formeel gezien je werkgever, en wij werken met "Equal Pay", wat inhoudt dat wij kijken naar de voorwaarden bij Fokker en jou hetzelfde bieden. Zo heb je bijvoorbeeld recht op evenveel vakantiedagen, 13 ADV-dagen (uitgekeerd in een vergoeding per uur), extra toeslag op je pensioen en een reiskostenregeling van € 0,21 per kilometer.
Het aantal jaar werkervaring heeft vooral te maken met jouw zelfstandigheid in het uitoefenen van deze functie. Kom je net van school? Dan heb je wellicht nog niet veel werkervaring opgedaan, maar dat betekend niet dat je geen kans maakt. Twijfel je of je genoeg ervaring hebt? Meld je gerust aan en samen kijken we dan naar jouw situatie en mogelijkheden.

Fokker schaalt je in volgens de CAO Metalektro. Afhankelijk van jouw opleidingsniveau en/of relevante werkervaring zal je uitkomen op een salaris in de range € 2923,- tot € 3524,-. Dit ligt op óf net boven het gemiddelde salaris wat wordt geboden voor ervaren CNC-operators.

Anthony Fokker richtte in 1919 de "Nederlandsche vliegtuigenfabriek" op. Vanaf 1958 werd de naam gewijzigd naar Fokker en dit is de naam die wij hedendaags nog steeds kennen. In 2015 werd Fokker, toen in handen van Stork (Candover Partners), verkocht aan GKN Aerospace. Officieel heet Fokker vandaag de dag dus GKN Aerospace, maar de naam Fokker is altijd blijven hangen.
Bij GKN Fokker in Papendrecht wordt gewerkt met 3- en 5-assige freesbanken van Heidenhain en Siemens.

Liever direct contact?

Heb je vragen over deze functie of over het werken bij GKN Fokker? Neem dan contact op met Sharona. Zij is recruiter voor Fokker en vast aanspreekpunt voor deze functie. Mail of stuur haar een whatsapp bericht via onderstaande knop.

Whatsapp  E-mail

Liever een andere functie bij GKN Aerospace?
Bekijk hier alle technische vacatures bij GKN Aerospace