Opleiding elektrotechniek volgen

Werken in de techniek zonder diploma, kan dat?

Natuurlijk kun je werken in de techniek zonder diploma! Het is een veelvoorkomende misvatting dat een formele opleiding de enige weg is naar een carrière in de technische sector. In werkelijkheid zijn er tal van kansen beschikbaar voor mensen zonder een diploma, en een van de meest leuke manieren om in de techniek te stappen is via het Technicum ONE-traject. Lees verder voor meer informatie over dit traject.

Diploma is niet alles

Laten we de mythe van het diploma in de technische sector eens aanpakken. Hoewel een technisch diploma zeker voordelen kan bieden, zoals gespecialiseerde kennis en vaardigheden, is het niet de enige manier om in de techniek te slagen. Binnen de technische sector is er een groeiende vraag naar getalenteerde en gemotiveerde mensen, ongeacht hun opleidingsachtergrond. Het is dus zeker mogelijk om zonder diploma een technische functie te betreden.

Wat is het Technicum ONE traject?

Het Technicum ONE Start traject is een nieuw initiatief dat mensen zonder technische ervaring de kans biedt om een basisopleiding te volgen en een carrière in de techniek te starten. Het Technicum ONE Start traject is een op maat gemaakt opleidingsprogramma om jou de basisvaardigheden binnen het technisch vakgebied te leren. In slechts 8 weken tijd leer je de belangrijkste vaardigheden om in de techniek te kunnen starten en uit te groeien tot een technisch specialist.

De voordelen van het Technicum ONE traject

Het volgen van het Technicum ONE Start traject heeft diverse voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen:

  • Toegankelijkheid: Een van de grootste voordelen van het Technicum ONE traject is de toegankelijkheid. Iedereen die gemotiveerd is en de bereidheid heeft om te leren, kan deelnemen, ongeacht zijn of haar opleidingsniveau.
  • Basisopleiding: Het programma biedt een grondige basisopleiding in technische vaardigheden. Dit omvat vaardigheden die je nodig hebt om in de technische sector te werken.
  • Praktijkervaring: Naast theoretische kennis doe je ook praktijkervaring op. Je krijgt de kans om met echte technische apparatuur te werken en de vaardigheden die je hebt opgedaan in de praktijk te brengen.
  • Plaatsing bij werkgever: Een van de leukste aspecten van het Technicum ONE traject is dat het je tijdens dit opleidingsprogramma nauw samenwerkt met werkgevers in de technische sector. Dit betekent dat je, na het succesvol afronden van het traject, de mogelijkheid hebt om direct aan de slag te gaan bij een werkgever.

Lees ook eens: Motivatie is het enige dat je nodig hebt om te starten in de techniek

Jouw succesverhaal

Ben jij de volgende deelnemer die een technisch specialist wordt? Laten we eens kijken naar het verhaal van Jordy, een deelnemer aan het Technicum ONE traject. Jordy had geen technische achtergrond en was werkzaam in een totaal andere sector. Hij had altijd al interesse in techniek, maar hij dacht dat hij zonder een technisch diploma geen kans zou maken. Toen ontdekte hij het Technicum ONE Start traject en besloot hij de sprong te wagen. 

Gedurende het traject verwierf Jordy waardevolle kennis en praktische ervaring. Hij leerde elektrische schakelingen te begrijpen, machines te onderhouden en problemen op te lossen. Dankzij het programma kreeg hij ook de kans om stage te lopen bij een vooraanstaand technisch bedrijf. 

Na het succesvol afronden van het Technicum ONE Start traject ging Jordy aan de slag bij SPIE. Zijn vastberadenheid en de vaardigheden die hij tijdens het traject had opgedaan, overtuigden de werkgever ervan dat hij een waardevolle aanwinst was voor het team. Ben jij de volgende waardevolle aanwinst? 

Tips voor succes in de technische sector zonder diploma

Als je overweegt om in de technische sector te werken zonder diploma, zijn hier enkele tips om je kansen op succes te vergroten:

  • Wees gemotiveerd: Motivatie en enthousiasme zijn essentieel. Laat zien dat je bereid bent om hard te werken en te leren.
  • Zoek leer- en trainingsmogelijkheden: Het Technicum ONE traject is niet de enige optie. Er zijn tal van andere cursussen en programma's beschikbaar die je kunnen helpen om technische vaardigheden te verwerven.
  • Netwerk: Maak connecties met werkgevers in de technische sector. Ga naar evenementen, conferenties en beurzen om in contact te komen met professionals en potentiële werkgevers.
  • Blijf op de hoogte: De technische sector evolueert voortdurend. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends door het nieuws binnen deze sector te lezen en voortdurend te blijven leren.

Lees dit artikel ook eens: 4 voordelen van een carrière in de technische sector

Switch maken binnen de technische sector

Wil je binnen de technische sector een switch maken? Dat kan uiteraard ook. Met Technicum ONE plus volg je opleidingen en behaal je certificaten die je nodig hebt voor jouw werk of om door te groeien naar een nieuwe functie of een nieuw vakgebied.

Werken in de techniek? Dat kan!

Werken in de techniek zonder diploma is zeker mogelijk, en het Technicum ONE traject is een uitstekende manier om die droom te verwezenlijken. Met de juiste motivatie, inzet en deelname, kun je een succesvolle carrière in de technische sector opbouwen, ongeacht je opleidingsachtergrond. Het belangrijkste is om te geloven in jezelf en nieuwe kansen te grijpen. De technische sector heeft altijd behoefte aan gemotiveerde en getalenteerde mensen, en jij zou weleens die persoon kunnen zijn die het verschil maakt.