logo Vitens

Werken bij Vitens

Wat zo gewoon lijkt, kent grote uitdagingen: de kraan openen en water drinken. Met zo’n 1.400 werknemers voorziet Vitens bijna 6 miljoen klanten van topkwaliteit drinkwater. Werken bij Vitens betekend hieraan bijdragen en ervoor zorgen dat ook toekomstige generaties schoon, betaalbaar en betrouwbare drinkwater hebben.

 

Anne - Microbiologisch analist

Werken bij Vitens is prettig.

Vitens is een bedrijf waar je de ruimte krijgt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Er is een goede werksfeer, goede arbeidsomstandigheden en prima arbeidsvoorwaarden.
Microbiologisch analist

Over het werken bij Vitens

 • Werken bij hét drinkwaterbedrijf van Nederland
 • Ruim 1.400 enthousiaste collega's
 • Veel vrijheden en flexibiliteit voor jou
 • Stimuleren van persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Zeer gewaardeerd werkgever volgens (oud-) werknemers
 • Uitstekend en zeer uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket
 • Bij aanvang tijdelijk contract via Technicum
 • Leuke extra's via Technicum, zoals korting op sportkosten en een collectieve ziektekostenverzekering.

Voor Vitens zoeken wij regelmatig:

Chemisch analist

Chemisch analist

Lees meer

De chemisch analist...

is onderdeel van het team "Chemie" wat valt onder het laboratorium. Je legt verantwoording af aan Teammanager Chemie en werkt samen met ruim 20 collega’s in dagdienst.

Als chemisch analist houd je je bezig met het analyseren van watermonsters op de aanwezigheid van chemische stoffen en het identificeren van deze stoffen. Denk in het geval van watermonsters bijvoorbeeld aan diverse bestrijdings- of geneesmiddelen, maar ook de aanwezigheid van gassen zoals Methaan. Ook controleer je de pH waardes en troebelheid van het drinkwater.

Je werkt als chemisch analist in het laboratorium met state-of-the-art apparatuur en leuke, gedreven collega’s. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de kwaliteit van het drinkwater van miljoenen mensen in Nederland. Naast de verschillende analysemethoden, interpreteer je de resultaten en leg je deze administratief vast op papier en digitaal. Als je wilt kun je zelfs meewerken aan bijzondere onderzoeken en andere projecten, zoals het bedenken van nieuwe analysemethoden- en technieken. Zo krijg je de mogelijkheid om onze ontwikkeling te combineren met jouw persoonlijke ontwikkeling als chemisch analist.

Om kans te maken op een baan als chemisch analist, beschik je in ieder geval over aan afgerond HBO opleiding Chemie. Daarnaast is het een pré als je ervaring hebt met:

 • Uitvoeren van methaan analyse op Gaschromatografie (GC)
 • Uitvoeren van PAK analyses middels Vloeistofchromatografie (HPLC)
 • TOC analyse en AOX analyse om redelijk verontreinigingen in het drinkwater te detecteren

Microbiologisch analist

Microbiologisch analist

Lees meer

De microbiologisch analist...

is onderdeel van het team "Microbiologie" wat valt onder het laboratorium. Je legt verantwoording af aan het Hoofd Microbiologie en werkt samen met ruim 20 collega’s. Misschien niet allemaal tegelijk, maar verspreidt over verschillende diensten. De microbiologisch analist werk namelijk niet alleen overdag, maar soms ook in de avond of in het weekend.

Als microbiologisch analist houd je je bezig met het analyseren en interpreteren van watermonsters. Je controleert de watermonsters op de aanwezigheid van micro-organismen, zoals legionella of E-coli, met state-of-the-art apparatuur in ons laboratorium. Dit wil je natuurlijk niet aantreffen in het drinkwater van miljoenen mensen.

De werkwijzen voor de microbiologisch analist zijn vastgelegd in ons kwaliteitsmanagementsysteem, als onderdeel van de ISO 17025 accreditatie van ons laboratorium. Zoals beschreven in dit systeem leg je je testresultaten vast op papier in digitaal. Naast het analyseren en interpreteren is administratie dus een belangrijk aspect van je werk.

Om als microbiologisch analist te werken, beschik je bij voorkeur over een afgeronde HBO opleiding richting microbiologie, maar met een MBO in combinatie met relevante werkervaring kom je ook in aanmerking. Daarnaast:

 • Heb je ervaring met microbiologische analyses
 • Heb je ervaring met PCR en DNA isolatie
 • Ben je flexibel ingesteld. Zo werk je hoofdzakelijk overdag maar kan er van je gevraagd worden om een avond of weekend mee te draaien in de consignatiedienst
 • Wil je jezelf blijven ontwikkelen en wil je ook graag meedenken en meewerken aan nieuwe innovaties op het gebied van het laboratorium en waterkwaliteit.

Monsternemer

drinkwater samples vitens website

Lees meer

De monsternemer...

is onderdeel van het team "monsterneming" wat valt onder het laboratorium. Dagelijks vertrekt de monsternemer van uit huis en rijdt langs een vooropgestelde route, met als eindpunt het verzamelpunt bij het laboratorium. De monsternemer kan ook op locatie veldanalyses uitvoeren.

Je bent als monsternemer veel onderweg, in een bedrijfswagen van Vitens. Je rijdt langs waterwingebieden, productiebedrijven, consumenten en/of externe klanten. Ten aanzien van het nemen van monsters en het uitvoeren van veldanalyses houd je je aan het beleid van Vitens. Deze is onder meer omschreven in het kwaliteitsmanagementsysteem van het laboratorium, zoals voorgeschreven in de ISO 17025.

Om als monsternemer te werken, beschik je over minimaal MBO laboratoriumtechniek en bij voorkeur over +2 jaar ervaring in een laboratorium.

 • Je kan nauwkeurig werken en door jouw flexibiliteit weet je de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je bent het gezicht van Vitens en representativiteit en communicatieve vaardigheden zijn hierbij van belang.
 • Gezien het belang van schoon drinkwater kun je goed omgaan met verantwoordelijkheden en kun je een VOG overleggen.
 • Uiteraard ben je in het bezit van een geldig rijbewijs.