Technicum nieuws

MEEST RECENTE ARTIKELEN

Opleiden & Ontwikkelen

Werken in de techniek

Innovatieve mbo-opleidingen voor de toekomst

Lees meer
Vakwijs

Motivatie is het enige dat je nodig hebt om te starten in de techniek

Lees meer
mbo'ers volgen een technische opleiding

Arbeidsmarktkansen voor mbo’ers

Lees meer

Business Cases

Engineer schetst de toekomst

Interne ontwikkeling door oplossing personeelstekort

Lees meer
Header

‘Om zij-instromers in te zetten in de techniek moeten we een stap extra zetten en dat kunnen we het beste samen.’

Lees meer
Treinstel Strukton Rail opdrachtgever van Technicum

Anders durven kijken naar werk: dynamiek in de spoorbranche

Lees meer

Laatste nieuws 

Aan het werk in de techniek

Bouwen aan een sterk sociaal netwerk als arbeidsmigrant

Lees meer
MVO

De energietransitie: Banen en kansen in duurzame technologie

Lees meer
Talent hacking

Talent Hacking vs. Traditionele werving: De kracht van online recruitment marketing

Lees meer
Werk aan techniek waar je trots op bent
> Een baan bij een topbedrijf > Uitstekend salaris > Opleidingen en certificaten > Veilige werkomgeving > A-merk gereedschap & kleding
Meer over ons

Solliciteren

Ayanle, een zij-instromer in dienst bij Technicum

Door goede begeleiding voelen zij-instromers zich snel thuis

Werkzoekenden in de WW zijn een waardevolle bron voor de broodnodige instroom van technisch personeel. Technische arbeidsmarktspecialist Technicum en UWV werken intensief samen om deze kans te benutten. Belangstellenden volgen een kort scholingstraject van acht weken met behoud van uitkering. Daarna kunnen ze doorgaan in de techniek en komen zij in dienst bij Technicum, waar ze een tweejarig leerwerkprogramma (BBL) volgen. De ambitie van Technicum: jaarlijks 500 zij-instromers opleiden en begeleiden naar technische functies.

 

“Bij dit soort initiatieven gaat het vooral om het dóen en de vertaling naar de praktijk. Onze ambitie is om uiteindelijk jaarlijks 500 zij-instromers op te leiden.” 
Jeffrey van der Gracht - Talent manager bij Technicum

 

UWV en Technicum (onderdeel van RGF Staffing) werken al langer samen voor het opleiden van werkzoekenden in de WW. Dit kreeg in 2022 meer vaste vorm door het praktische leerwerkprogramma voor zij-instromers: het Technicum ONE traject. Hiervoor wordt ook nauw samengewerkt met opleidingsfondsen en werkgevers in de technieksector. In april 2023 kwam hier de korte kennismakingsopleiding met behoud van uitkering bij om extra kansen te bieden aan werkzoekenden met interesse voor technische beroepen. “In de techniek zijn veel banen, ontwikkelkansen en daarmee groeikansen voor de werk- en inkomenszekerheid”, zegt Johan van der Kleij, landelijk adviseur Techniek van UWV. “De werkloosheid is nu misschien laag, maar er is nog steeds een potentieel van ruim een miljoen onbenutte talenten en latent werkzoekenden. Om hun talenten te benutten, moeten we met elkaar wel iets extra doen. Dat gebeurt met dit programma.”

Diverse groep deelnemers

Tot oktober 2023 zijn door het hele land al circa dertig klassen van start gegaan. Kandidaten worden vooral geselecteerd op hun drijfveren, motivatie en competenties, na een technisch- en persoonlijkheid-assessment. Deelnemers die dit traject kiezen, willen vooral een vak leren en de stabiliteit van een duurzame baan met ontwikkelkansen, ziet Jeffrey van der Gracht, talent manager van Technicum. “Het is een brede en diverse groep mensen. Globaal van 22 tot en met 65 jaar en met een achtergrond in vooral de logistiek, horeca, productie en de detailhandel. We kijken ook naar mensen die ooit aan een technische opleiding begonnen, maar die niet hebben afgemaakt en nu toch weer verder willen.”

 

"Dit traject is succesvol omdat Technicum als werkgever breder kijkt naar het aanbod van kandidaten en een goed opleidingstraject heeft."
Johan van der Kleij, landelijk adviseur Techniek bij UWV

 

Het leertraject

In acht weken volgen deelnemers eerst een volle week scholing. Daarna lopen ze zeven weken stage bij een technisch bedrijf onder begeleiding van een ervaren techneut. Daarna weten ze of ze verder willen. Het beoogde doel is dat deelnemers in dienst komen bij Technicum en instromen bij een ONE Combi traject voor werken en leren in de praktijk (BBL). Driekwart van de deelnemers zet deze stap ook. Daarbij worden ze in twee jaar opgeleid naar mbo-niveau 3 of 4. Ook kunnen ze extra vaardigheden ontwikkelen met een ONE Plus traject, in de vorm van softskill-trainingen of bijvoorbeeld voor een hoogwerkerscertificaat.

Voor het vervolg binnen Technicum wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt. Waar nodig kunnen deelnemers gebruikmaken van een externe jobcoach, extra coaching en begeleiding vanuit USG Restart of een ontwikkelbudget van scholingsfonds Doorzaam (voor uitzenden en detacheren). Van der Gracht: “De meeste deelnemers worden opgeleid voor banen in de elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica. Naast de basisopleiding worden voor inleners ook extra maatwerkmodules ontwikkeld, bijvoorbeeld voor het plaatsen van warmtepompen.” De opleidingen worden verzorgd in samenwerking met private opleiders en ROC’s.

Vooral door samenwerking

Naast de eerste instroomresultaten telt ook het kwalitatieve resultaat. “Bij dit soort initiatieven gaat het vooral om het dóen en de vertaling naar de praktijk. Daarvoor hebben we nu deze aanpak. Dit werkt en kunnen we nu landelijk per arbeidsmarktregio uitbreiden. Onze ambitie is om uiteindelijk jaarlijks 500 zij-instromers op te leiden. Zo leveren we ook een waardevolle bijdrage aan de energietransitie, waarvoor veel technische vakmensen nodig zijn. Die kunnen we deels gelukkig nog vinden bij UWV”, aldus Van der Gracht. Ook Van der Kleij van UWV is enthousiast. “Dit is een mooi praktisch project. Het is laagdrempelig, omdat kandidaten los van hun opleiding of ervaring kunnen instromen als zij de juiste competenties hebben. Vanuit onze samenwerking kunnen we hen goed vormen en voorbereiden voor zeer verschillende technische banen. Alleen cv’s ‘doorzetten’ is tegenwoordig niet meer genoeg. We moeten veel meer doen en dat kunnen we samen het best. Een traject zoals dit is succesvol, omdat Technicum als werkgever breder kijkt naar het aanbod van kandidaten en hiervoor een goed opleidingstraject biedt. En vooral doordat ze goede begeleiding bieden op de werkvloer. Dat is ontzettend belangrijk om mensen zich snel thuis te laten voelen in een nieuw beroep. Personeelstekorten zijn er al lang, maar samen lukt het ons om nieuwe instroom voor technische beroepen te vinden onder mensen met een WW-uitkering. Door dit soort publiek-private samenwerking lukt dat steeds beter. En daar blijven we ook steeds aan werken en bijschaven.”

“Werken bij een installatiebedrijf is een droom die uitkomt”

Ayanle Dahir (36) kwam als vluchteling van Somalië naar Nederland. Toen hij in 2016 een verblijfsvergunning kreeg en mocht werken, ging hij al snel een opleiding volgen tot loodgieter. Door de Nederlandse taal vond hij dat toen best lastig en kon hij de opleiding niet afmaken, maar hij kreeg wel een certificaat. Daarna ging hij aan de slag bij een metaalbedrijf. “Ik woon met mijn vrouw en vijf kinderen in Amersfoort. Om goed voor hen te zorgen, wilde ik snel aan de slag, maar het was ook moeilijk om iets te vinden dat bij mij past.” Het productiewerk in het metaalbedrijf was dat eigenlijk niet en hierdoor belandde Dahir uiteindelijk in de WW. “Van UWV hoorde ik over de korte opleiding van Technicum om kennis te maken met technische beroepen. Daar ben ik in april dit jaar aan begonnen en dat vond ik geweldig. Dit past echt bij me en hiermee kan ik ook genoeg verdienen om voor mijn gezin te zorgen. Na de korte opleiding ben ik in dienst gekomen bij Technicum en hier kan ik nu verder leren én werken (BBL) bij een installatiebedrijf in Amersfoort. Ik kan hier veel verschillende werkzaamheden doen, waardoor ik me goed kan ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik graag allround monteur worden. Dit is een droom die uitkomt! Het werk is heel belangrijk voor mij en mijn gezin. Door het werk leer ik ook de Nederlandse taal steeds beter.”

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het e-zine vanuit WW aan het werk van de alliantie Samen werken voor werk.

Werken in de techniek

Ayanle, een zij-instromer in dienst bij Technicum

Door goede begeleiding voelen zij-instromers zich snel thuis

Werkzoekenden in de WW zijn een waardevolle bron voor de broodnodige instroom van technisch personeel. Technische arbeidsmarktspecialist Technicum en UWV werken intensief samen om deze kans te benutten. Belangstellenden volgen een kort scholingstraject van acht weken met behoud van uitkering. Daarna kunnen ze doorgaan in de techniek en komen zij in dienst bij Technicum, waar ze een tweejarig leerwerkprogramma (BBL) volgen. De ambitie van Technicum: jaarlijks 500 zij-instromers opleiden en begeleiden naar technische functies.

 

“Bij dit soort initiatieven gaat het vooral om het dóen en de vertaling naar de praktijk. Onze ambitie is om uiteindelijk jaarlijks 500 zij-instromers op te leiden.” 
Jeffrey van der Gracht - Talent manager bij Technicum

 

UWV en Technicum (onderdeel van RGF Staffing) werken al langer samen voor het opleiden van werkzoekenden in de WW. Dit kreeg in 2022 meer vaste vorm door het praktische leerwerkprogramma voor zij-instromers: het Technicum ONE traject. Hiervoor wordt ook nauw samengewerkt met opleidingsfondsen en werkgevers in de technieksector. In april 2023 kwam hier de korte kennismakingsopleiding met behoud van uitkering bij om extra kansen te bieden aan werkzoekenden met interesse voor technische beroepen. “In de techniek zijn veel banen, ontwikkelkansen en daarmee groeikansen voor de werk- en inkomenszekerheid”, zegt Johan van der Kleij, landelijk adviseur Techniek van UWV. “De werkloosheid is nu misschien laag, maar er is nog steeds een potentieel van ruim een miljoen onbenutte talenten en latent werkzoekenden. Om hun talenten te benutten, moeten we met elkaar wel iets extra doen. Dat gebeurt met dit programma.”

Diverse groep deelnemers

Tot oktober 2023 zijn door het hele land al circa dertig klassen van start gegaan. Kandidaten worden vooral geselecteerd op hun drijfveren, motivatie en competenties, na een technisch- en persoonlijkheid-assessment. Deelnemers die dit traject kiezen, willen vooral een vak leren en de stabiliteit van een duurzame baan met ontwikkelkansen, ziet Jeffrey van der Gracht, talent manager van Technicum. “Het is een brede en diverse groep mensen. Globaal van 22 tot en met 65 jaar en met een achtergrond in vooral de logistiek, horeca, productie en de detailhandel. We kijken ook naar mensen die ooit aan een technische opleiding begonnen, maar die niet hebben afgemaakt en nu toch weer verder willen.”

 

"Dit traject is succesvol omdat Technicum als werkgever breder kijkt naar het aanbod van kandidaten en een goed opleidingstraject heeft."
Johan van der Kleij, landelijk adviseur Techniek bij UWV

 

Het leertraject

In acht weken volgen deelnemers eerst een volle week scholing. Daarna lopen ze zeven weken stage bij een technisch bedrijf onder begeleiding van een ervaren techneut. Daarna weten ze of ze verder willen. Het beoogde doel is dat deelnemers in dienst komen bij Technicum en instromen bij een ONE Combi traject voor werken en leren in de praktijk (BBL). Driekwart van de deelnemers zet deze stap ook. Daarbij worden ze in twee jaar opgeleid naar mbo-niveau 3 of 4. Ook kunnen ze extra vaardigheden ontwikkelen met een ONE Plus traject, in de vorm van softskill-trainingen of bijvoorbeeld voor een hoogwerkerscertificaat.

Voor het vervolg binnen Technicum wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt. Waar nodig kunnen deelnemers gebruikmaken van een externe jobcoach, extra coaching en begeleiding vanuit USG Restart of een ontwikkelbudget van scholingsfonds Doorzaam (voor uitzenden en detacheren). Van der Gracht: “De meeste deelnemers worden opgeleid voor banen in de elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica. Naast de basisopleiding worden voor inleners ook extra maatwerkmodules ontwikkeld, bijvoorbeeld voor het plaatsen van warmtepompen.” De opleidingen worden verzorgd in samenwerking met private opleiders en ROC’s.

Vooral door samenwerking

Naast de eerste instroomresultaten telt ook het kwalitatieve resultaat. “Bij dit soort initiatieven gaat het vooral om het dóen en de vertaling naar de praktijk. Daarvoor hebben we nu deze aanpak. Dit werkt en kunnen we nu landelijk per arbeidsmarktregio uitbreiden. Onze ambitie is om uiteindelijk jaarlijks 500 zij-instromers op te leiden. Zo leveren we ook een waardevolle bijdrage aan de energietransitie, waarvoor veel technische vakmensen nodig zijn. Die kunnen we deels gelukkig nog vinden bij UWV”, aldus Van der Gracht. Ook Van der Kleij van UWV is enthousiast. “Dit is een mooi praktisch project. Het is laagdrempelig, omdat kandidaten los van hun opleiding of ervaring kunnen instromen als zij de juiste competenties hebben. Vanuit onze samenwerking kunnen we hen goed vormen en voorbereiden voor zeer verschillende technische banen. Alleen cv’s ‘doorzetten’ is tegenwoordig niet meer genoeg. We moeten veel meer doen en dat kunnen we samen het best. Een traject zoals dit is succesvol, omdat Technicum als werkgever breder kijkt naar het aanbod van kandidaten en hiervoor een goed opleidingstraject biedt. En vooral doordat ze goede begeleiding bieden op de werkvloer. Dat is ontzettend belangrijk om mensen zich snel thuis te laten voelen in een nieuw beroep. Personeelstekorten zijn er al lang, maar samen lukt het ons om nieuwe instroom voor technische beroepen te vinden onder mensen met een WW-uitkering. Door dit soort publiek-private samenwerking lukt dat steeds beter. En daar blijven we ook steeds aan werken en bijschaven.”

“Werken bij een installatiebedrijf is een droom die uitkomt”

Ayanle Dahir (36) kwam als vluchteling van Somalië naar Nederland. Toen hij in 2016 een verblijfsvergunning kreeg en mocht werken, ging hij al snel een opleiding volgen tot loodgieter. Door de Nederlandse taal vond hij dat toen best lastig en kon hij de opleiding niet afmaken, maar hij kreeg wel een certificaat. Daarna ging hij aan de slag bij een metaalbedrijf. “Ik woon met mijn vrouw en vijf kinderen in Amersfoort. Om goed voor hen te zorgen, wilde ik snel aan de slag, maar het was ook moeilijk om iets te vinden dat bij mij past.” Het productiewerk in het metaalbedrijf was dat eigenlijk niet en hierdoor belandde Dahir uiteindelijk in de WW. “Van UWV hoorde ik over de korte opleiding van Technicum om kennis te maken met technische beroepen. Daar ben ik in april dit jaar aan begonnen en dat vond ik geweldig. Dit past echt bij me en hiermee kan ik ook genoeg verdienen om voor mijn gezin te zorgen. Na de korte opleiding ben ik in dienst gekomen bij Technicum en hier kan ik nu verder leren én werken (BBL) bij een installatiebedrijf in Amersfoort. Ik kan hier veel verschillende werkzaamheden doen, waardoor ik me goed kan ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik graag allround monteur worden. Dit is een droom die uitkomt! Het werk is heel belangrijk voor mij en mijn gezin. Door het werk leer ik ook de Nederlandse taal steeds beter.”

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het e-zine vanuit WW aan het werk van de alliantie Samen werken voor werk.